Zoznámte sa s touto jednoduchou metódou: Recept na lístkové cesto bez droždia!

Úžasný chrumkavý snack z najjemnejšieho domáceho cesta.

Neodolateľné občerstvenie na novoročnom stole.

 

 

Jednoduchý recept na pečivo z lístkového cesta z youtube kanála Vinastar Channel.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

4-5 g soli

140 g vody

20 g masla

125 g margarínu alebo masla

Postup:

 

 

Do misky nasypeme múku.

Pridáme soľ, zmäknuté maslo.

Rukou vymiešame.

 

 

Nalejeme vodu a vymiesime cesto.

Potom pridáme margarín a krátko premiešame.

 

 

Cesto zabalíme do potravinovej fólie.

A vložíme na 30-60 minút do chladničky.

Stôl posypeme trochou múky a vyberieme cesto.

 

 

Cesto rozvaľkáme na dĺžku 45 cm.

Potom ho otočíme a pomocou kefky oprášime múku.

 

 

Cesto preložíme na polovicu.

Potom opäť na polovicu (viď video).

Posypeme ho múkou a opäť rozvaľkáme.

 

 

Spravíme druhý dvojitý záhyb.

Cesto opäť rozvaľkáme.

A preložíme na tretiny.

 

 

Potom cesto zabalíme do fólie a uložíme na 60 minút do mrazničky.

Zamrazené cesto preložíme na pomúčený stôl.

Vyvaľkáme ho na hrúbku 3-4 mm.

 

 

Na ceste odrežeme okraje.

Potom ho nakrájame na tenšie pásiky.

Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Vrch potrieme žĺtkom a posypeme sezamovými semiačkami alebo syrom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Najprv pečieme 15 minút pri teplote 210°C.

 

 

Potom pečieme 20-30 minút pri teplote 150°C.

Necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn