plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci recept na bravčovú panenku: Neuveriteľne chutný recept!

Bez debaty kráľovský recept na najšťavnatejšiu pečenú bravčovú panenku, ktorej sa nedá odolať.

Príprava je veľmi jednoduchá, ale výsledná chuť je neopísateľná.

 

 

Výnimočný recept na najlahodnejšiu pečenú bravčovú panenku z youtube kanála Lecker schnell.

Potrebujeme:

bravčovú panenku

1 ČL sušeného cesnaku

1/2 ČL mletej papriky

mleté čierne korenie

1/3 ČL tymianu

1/3 ČL soli

1 cibuľu

4 šampiňóny

1 strúčik cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

tymian

50 g syra

6 dlhých plátkov slaniny

Na zemiaky:

4 zemiaky

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

2 PL rastlinného oleja

4 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

Postup:

V strede bravčovej panenky urobíme vodorovný zárez.

V malej miske zmiešame cesnak, mletú papriku, čierne korenie, tymian a soľ.

 

 

Panenku z oboch strán posypeme korením a rukou rozotrieme.

Na panvici zohrejeme rastlinný olej a pridáme nakrájanú cibuľu.

 

 

Cibuľu smažíme dve minúty.

Pridáme nakrájané šampiňóny a premiešame.

 

 

Ďalej pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, tymian, zamiešame a smažíme 5 minút.

Tvrdý syr nakrájame na tenké plátky.

 

 

Na stôl položíme alobal a prekryjeme ho papierom na pečenie.

Na papier vedľa seba poukladáme plátky slaniny a na ne položíme panenku.

 

 

Bravčové filé naplníme cibuľovo-šampiňónovou zmesou.

Na vrch položíme plátky syra.

 

 

Všetko zabalíme do slaniny.

Potom mäso zabalíme do papiera a alobalu a necháme pôsobiť 20 minút.

 

 

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame a vložíme do misy.

Posypeme soľou, čiernym korením, mletou paprikou, polejeme olejom a dôkladne premiešame.

 

 

Mäso položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Po stranách naukladáme zemiaky.

 

 

Plech vložíme do rúry a pečieme 30 minút pri teplote 200°C.

Strúčiky cesnaku roztlačíme nožom a nakrájame na malé kocky.

 

 

Potom spolu s cesnakom nasekáme aj petržlenovú vňať.

Upečené zemiaky preložíme na tanier a posypeme petržlenom a cesnakom.

 

 

Alobal otvoríme a mäso pečieme ešte 10 minút pri teplote 200°C.

Šťavnaté mäso servírujeme s do chrumkava upečenými zemiakmi.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes