Nový dezert pripravený za chvíľu: Žiadna múka, žiadna rúra a žiadny smotanový syr!

Prvotriedny nepečený krémový dezert, ktorý je tak chutný, že mu nikto neodolá.

Recept som skúšal a musím sa priznať, že až taký gigantický úspech u nás doma som nečakal.

 

 

Výborný jednoduchý cheesecake podľa receptu z youtube kanála Najlepšie jedlo tu.

...

Potrebujeme:

180 g čokoládových sušienok

70 g masla

20 g želatíny

100 g mlieka

350 g kyslej smotany

300 g kondenzovaného mlieka

250 g smotany na šľahanie

25 g kakaového prášku

70 g čokolády

15 g rastlinného oleja

Postup:

Do misky nalámeme sušienky.

Tyčovým mixérom ich rozšľaháme na prášok.

Dobre premiešame.

 

 

Do misky s práškom nalejeme roztopené maslo.

Špachtľou premiešame.

Okrúhlu tortovú formu vystlanú fóliou položíme na tanier.

 

 

Nasypeme sušienkové cesto.

Lyžicou zatlačíme a vložíme do chladničky.

 

 

Do malej misky so želatínou nalejeme mlieko a zamiešame.

Necháme napučať.

Do misky pridáme kyslú smotanu, kondenzované mlieko.

Špachtľou premiešame.

 

 

V miske rozšľaháme smotanu na krém.

Potom pridáme zmes z kondenzovaného mlieka a dôkladne vymiešame.

 

 

Napučenú želatínu zohrejeme.

Za miešania nalejeme do krému.

Krém rozdelíme na dve časti do misiek, do jednej z nich nasypeme kakao.

Metličkou zamiešame.

 

 

Do formy s cestom pridáme 2-3 lyžice kakaového krému.

Potom pridáme biely krém a vrstvu kakaového krému.

 

 

Takto pridávame krémy, kým sa neminú.

Pomocou špajle vytvoríme vzory smerom zo stredu k okraju (viď video).

 

 

Dezert vložíme na hodinu do chladničky.

Do misky s čokoládou nalejeme olej, zohrejeme vo vodnom kúpeli a miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Čokoládu nalejeme na vrch torty, zarovnáme a vložíme na hodinu do chladničky.

Z torty odstránime formu, fóliu a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash