Prekvapte svojich hostí týmto skvostným nepečeným dezertom s kondenzovaným mliekom.
Sušienkové cesto netreba piecť, takže dezert si pripravíte raz dva.
Navyše krásne vyzerá a ešte lepšie chutí!
Inšpirujte sa týmto postupom z youtube, je to veľmi jednoduché.
Potrebujeme:
180 g maslových alebo kakaových sušienok
80 g masla
150 g mlieka
30 g želatíny
400 g mascarpone alebo iného smotanového syra
300 g kondenzovaného mlieka sladeného
200 ml šľahačkovej smotany
3 PL kakaa
Postup:
Sušienky si rozmixujeme na prach.
Pridáme k nim rozpustené maslo.
Dobre premiešame a vzniknutú hmotu natlačíme pomocou pohára na dno tortovej formy s priemerom 18 cm.
Formu sme si predtým pokryli papierom na pečenie.
Teraz odložíme formu na chvíľu do chladničky.
V samostatnej miske si rozmiešame mlieko so želatínou a necháme ju napučať.
Mascarpone alebo iný smotanový syr vyšľaháme s kondenzovaným mliekom.
Následne zmiešame aj so šľahačkovou smotanou.
Nakoniec zašľaháme napučanú a rozpustenú želatínu.
Túto hmotu teraz rozdelíme na dve časti do dvoch samostatných misiek.
Do jednej zašľaháme kakao.
Teraz na sušienkový základ striedavo pomocou lyžice vrstvíme bledú a tmavú hmotu.
Vrstvíme tak, aby vytvárala kruhový vzor.
Ten následne špajdľou potiahneme od krajov smerom dnu a potom smerom von.
Odložíme na pár hodín do chladničky.
Potom stuhnutý dezert vyberieme, odstránime formu, aj papier na pečenie a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: