Zmiešajte kondenzované mlieko so želatínou a máte základ na fantastický novoročný dezert: Netreba ho piecť a je raz dva hotový!

Prekvapte svojich hostí týmto skvostným nepečeným dezertom s kondenzovaným mliekom. 

Sušienkové cesto netreba piecť, takže dezert si pripravíte raz dva. 

Navyše krásne vyzerá a ešte lepšie chutí!

 

 

...

Inšpirujte sa týmto postupom z youtube, je to veľmi jednoduché. 

Potrebujeme:

180 g maslových alebo kakaových sušienok

80 g masla

150 g mlieka

30 g želatíny

400 g mascarpone alebo iného smotanového syra

300 g kondenzovaného mlieka sladeného

200 ml šľahačkovej smotany

3 PL kakaa

Postup:

Sušienky si rozmixujeme na prach.

Pridáme k nim rozpustené maslo. 

 

 

Dobre premiešame a vzniknutú hmotu natlačíme pomocou pohára na dno tortovej formy s priemerom 18 cm.

Formu sme si predtým pokryli papierom na pečenie.

Teraz odložíme formu na chvíľu do chladničky. 

V samostatnej miske si rozmiešame mlieko so želatínou a necháme ju napučať. 

Mascarpone alebo iný smotanový syr vyšľaháme s kondenzovaným mliekom.

Následne zmiešame aj so šľahačkovou smotanou.

 

 

Nakoniec zašľaháme napučanú  a rozpustenú želatínu. 

Túto hmotu teraz rozdelíme na dve časti do dvoch samostatných misiek.

Do jednej zašľaháme kakao. 

 

 

Teraz na sušienkový základ striedavo pomocou lyžice vrstvíme bledú a tmavú hmotu.

Vrstvíme tak, aby vytvárala kruhový vzor.

Ten následne špajdľou potiahneme od krajov smerom dnu a potom smerom von. 

Odložíme na pár hodín do chladničky.

Potom stuhnutý dezert vyberieme, odstránime formu, aj papier na pečenie a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels