Novoročné holúbky, lepšie ako rezeň: Vyskúšajte ich podľa najlepšieho a najstaršieho receptu!

Výborný recept, ktorý u nás doma všetci milujeme a na Nový rok neodmysliteľne patrí toto jedlo na náš stôl. Určite poznáte holúbky podľa viacerých receptov, ale tento je ten úplne najlepší! 

Výborný recept, ktorý u nás doma všetci milujeme a na Nový rok neodmysliteľne patrí toto jedlo na náš stôl. Určite poznáte holúbky podľa viacerých receptov, ale tento je ten úplne najlepší!

Potrebujeme:

1 ks kapusta biela hlávková

500 g bravčové pliecko

250 g ryža guľatá

2 ks paradajkový pretlak

1 ks cibuľa

...

2 strúčiky cesnaku

Soľ a mleté čierne korenie

1 ks vajce

Červená paprika mletá

Bravčová masť

Postup:

Ryžu premyjeme a hodíme na 5 min.do vriacej vody, precedíme, necháme vychladiť. Potom mäso a ryžu zmiešame s cibuľkou,pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku,soľ,vajce, mleté korenie a 1 malý paradajkový pretlak. Touto zmesou budeme neskôr plniť kapustné listy.

Medzitým sme z hlávky kapusty odstránili hlúbik a dali povariť do vody asi na 15 min.,aby sme postupne oddelili jednotlivé listy.Hrubšiu časť listu odrežeme a pripravíme si listy na plnenie približne rovnakej veľkosti. Z listu urobíme lievik, plníme a zatlačíme, aby sa pri varení neotvoril.

Dno hrnca vyložíme zvyšnú kapustou, aby sa holúbky nepripálili a na kapustu ukladáme lieviky do kruhu až celé dno vyplníme.Ukladáme aj 2-3 vrstvy na seba, podľa množstva plnených listov.Zalejeme vodou v ktorej sme si rozmiešali 1 malý pretlak, trocha soli a varíme na miernom ohni asi hodinu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)