Vynikajúci a rýchly obed, ktorý poteší celú rodinu. Ak máte radi hermelín, určite skúste.
Potrebujeme:
80 dkg nových zemiakov
2 Hermelíny (po 120g)
20 dkg anglickej slaniny
350 ml smotany
soľ
korenie na americké zemiaky (alebo podľa paprikové korenie)
ligurček alebo pažítku na ozdobu
Postup:
Surové ošúpané zemiaky nakrájame na plátky, naukladáme ich do pekáča, osolíme, posypeme nakrájaným petržlenom alebo ligurčekom a korením.
Poukladáme hermelín nakrájaným na plátky a slaninou tiež na plátky.
Znovu vrstvíme – zemiaky, slaninu, syr a posledná vrstva zemiaky a zvyšky slaniny. Ak nám zvýšil syr, uložíme na vrch ešte niekoľko plátkov syra a zalejeme smotanou.
Pečieme na 190 ° c asi 30 minút, najprv prikryté, potom odkryjeme a dopečieme, aby sa vytvorila zlatistá kôrka. Podávame so zeleninovým šalátom, ale dalo by sa aj ako príloha k mäsu.