Nové zemiaky zapečené s hermelínom: Toto schová do vrecka aj tradičné francuzáky, celá rodina si chodila po dupľu!

Vynikajúci a rýchly obed, ktorý poteší celú rodinu. Ak máte radi hermelín, určite skúste.

Potrebujeme:

80 dkg nových zemiakov

2 Hermelíny (po 120g)

20 dkg anglickej slaniny

350 ml smotany

soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

korenie na americké zemiaky (alebo podľa paprikové korenie)

ligurček alebo pažítku na ozdobu

Postup:

Surové ošúpané zemiaky nakrájame na plátky, naukladáme ich do pekáča, osolíme, posypeme nakrájaným petržlenom alebo ligurčekom a korením.

Poukladáme hermelín nakrájaným na plátky a slaninou tiež na plátky.

Znovu vrstvíme – zemiaky, slaninu, syr a posledná vrstva zemiaky a zvyšky slaniny. Ak nám zvýšil syr, uložíme na vrch ešte niekoľko plátkov syra a zalejeme smotanou.

Pečieme na 190 ° c asi 30 minút, najprv prikryté, potom odkryjeme a dopečieme, aby sa vytvorila zlatistá kôrka. Podávame so zeleninovým šalátom, ale dalo by sa aj ako príloha k mäsu.

Témy:


Pridajte svoj komentár