Vynikajúca príloha na leto: Zemiakový kastról s cuketou a syrom na francúzsky spôsob – fantastická chuť!

Výborná príloha, alebo pokojne aj hlavné jedlo, ktoré je jednoduché a skutočne veľmi veľmi chutné.

Výborná príloha, alebo pokojne aj hlavné jedlo, ktoré je jednoduché a skutočne veľmi veľmi chutné.

Receita de Batata gratinada com queijo

zdroj: tudoreceitas

Potrebujeme:

700 gramov natenko nakrájaných zemiakov

1 menšia cuketa – ošúpaná a nakrájaná rovnako ako zemiaky

¾ šálky strúhanej mozzarelly

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 polievková lyžica čerstvého krému

2 strúčiky cesnaku – pretlačené

Soľ, korenie tymián

Maslo na vymastenie formy

Postup:

Nakrájané zemiaky pred pečením namočíme na 30 minút do studenej vody, vďaka čomu sa z nich uvoľní škrob a budú oveľa chrumkavejšie.

Gratinovaný zemiakový recept - krok 1

zdroj: tudoreceitas

Ak nemáte cuketu, tento recept môžete samozrejme robiť aj len so zemiakmi, vtedy ale zvýšte množstvo zemiakov na 900 g. Cuketu nasolíme a necháme vypotiť. Potom zlejem šťavu.

Smotanu zmiešame so soľou a koreninami. Zemiaky aj cuketu osušíme a zmiešame s koreninami a smotanou.

Uložíme do vymastenej zapekacej misy. Prikryjeme alobalom a pečieme 1 hodinu v predhriatej rúre pri 200 stupňoch (ak máte nové zemiaky, stačí aj 40 minút).

Potom vyberieme z rúry, posypeme syrom a pečieme odokryté pri teplote 230 ešte 15 minút, alebo kým zemiaky nie sú zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)