Výborná príloha, alebo pokojne aj hlavné jedlo, ktoré je jednoduché a skutočne veľmi veľmi chutné.
zdroj: tudoreceitas
Potrebujeme:
700 gramov natenko nakrájaných zemiakov
1 menšia cuketa – ošúpaná a nakrájaná rovnako ako zemiaky
¾ šálky strúhanej mozzarelly
1 polievková lyžica čerstvého krému
2 strúčiky cesnaku – pretlačené
Soľ, korenie tymián
Maslo na vymastenie formy
Postup:
Nakrájané zemiaky pred pečením namočíme na 30 minút do studenej vody, vďaka čomu sa z nich uvoľní škrob a budú oveľa chrumkavejšie.
zdroj: tudoreceitas
Ak nemáte cuketu, tento recept môžete samozrejme robiť aj len so zemiakmi, vtedy ale zvýšte množstvo zemiakov na 900 g. Cuketu nasolíme a necháme vypotiť. Potom zlejem šťavu.
Smotanu zmiešame so soľou a koreninami. Zemiaky aj cuketu osušíme a zmiešame s koreninami a smotanou.
Uložíme do vymastenej zapekacej misy. Prikryjeme alobalom a pečieme 1 hodinu v predhriatej rúre pri 200 stupňoch (ak máte nové zemiaky, stačí aj 40 minút).
Potom vyberieme z rúry, posypeme syrom a pečieme odokryté pri teplote 230 ešte 15 minút, alebo kým zemiaky nie sú zlatisté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)