plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto pečiem NOVÉ ZEMIAKY podľa receptu mojej mamy a z tej chuti sa ideme zblázniť: Chrumkavé, vnútri krémové a chutia perfektne!

Tieto zemiaky môžete servírovať k mäsu alebo šalátu, ale chutia výborne aj samotné s kyslou smotanou.

Šťavnaté nové zemiaky upečené v rúre môžu byť také chutné, že hravo zatienia všetky ostatné jedlá.

 

 

Tieto zemiaky môžete servírovať k mäsu alebo šalátu, ale chutia výborne aj samotné s kyslou smotanou.

Unikátny recept na najchutnejšie pečené zemiaky z youtube kanála Prahnulo mi.

Potrebujeme:

1 – 1,5 kg nových zemiakov

1 PL suchého korenia

1/2 PL mletého čierneho korenia

1 PL mletej červenej papriky

1/2 PL sušenej petržlenovej vňate

1/2 PL granulovaného cesnaku

80 ml rastlinného oleja

Postup:

Na začiatku zemiaky dôkladne umyjeme.

Potom nožíkom zoškriabeme šupku (môžeme ju aj vydrhnúť hrubou kefou).

Prípadne šupku nemusíme vôbec odstraňovať.

 

 

Potom zemiaky znova opláchneme a prekrojíme na polovicu.

Do hrnca s vodou pridáme trochu soli.

Vložíme zemiaky a prekryjeme pokrievkou.

 

 

Po zovretí varíme ďalšie tri minúty.

Uvarené zemiaky preložíme do väčšej misy a necháme trochu vychladnúť (stačia 3-4 minúty).

K zemiakom pridáme korenie.

 

 

Potom pridáme olej.

Rukou dôkladne premiešame, aby sa korenie dostalo na každý zemiak.

Plech na pečenie vymastíme olejom.

 

 

Zemiaky vložíme na plech a rozložíme.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20-25 minút pri teplote 200°C.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes