plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nové zemiaky so slaninkou a cesnakom v alobale

Pečená pochúťka, ktorú môžete pripraviť v rúre, alebo na grile. Chutia vynikajúco a všetko, čo musíte urobiť je vložiť do alobalu všetky chutné prísady. O niekoľko minút sa môžete tešiť na skvelú večeru.

Pečená pochúťka, ktorú môžete pripraviť v rúre, alebo na grile. Chutia vynikajúco a všetko, čo musíte urobiť je vložiť do alobalu všetky chutné prísady. O niekoľko minút sa môžete tešiť na skvelú večeru.

Potrebujeme:

12 ks mladých zemiakov

2 hlávky cesnaku

12 tenkých plátkov slaninky

½ šálky olivového oleja

Soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na tenšie pásiky. Cesnak rozdelíme na strúčiky a očistíme tak, aby aby na strúčikoch ostala len jedna vrstva šupy. 3 strúčiky očistíme celkom, pretlačíme a zmiešame s olivovým olejom.

s_00083939

Cesnakový olej zmiešame so zemiakmi, soľou a korením. Prirpavíme si 6 ks alobalu s rozmermi 30×40 cm.

Do každého kúska alobalu navrstvíme zemiaky striedavo s plátkami slaninky. Potom pridáme cesnak v šupke, korenie a soľ. Pevne zabalíme a postláčame, aby sa zemiaky vo vnútri dusili.

s_00083941

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: gastronom

Najlepšie recepty na dnes