plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nové zemiaky s cesnakovou omáčkou

Fantastický tip, ako pripraviť nové zemiaky. Vyskúšajte recept s lahodnou cesnkovou omáčkou, ktorej sa jednoducho nedá odolať! :-)

Fantastický tip, ako pripraviť nové zemiaky. Vyskúšajte recept s lahodnou cesnkovou omáčkou, ktorej sa jednoducho nedá odolať! :-)

Potrebujeme:

1,2 kg mladých zemiakov

2 jarné cibuľky

50 ml oleja

30 g masla

8 strúčikov cesnaku v šupke

1 lyžička tymianu, oregana alebo iného korenia

Soľ a korenie podľa chuti

Čerstvé bylinky podľa chuti

Omáčka:

200 g kyslej smotany

150 g smotanového syra (napríklad Lučiny)

3 strúčiky pretlačeného cesnaku

1 lyžičku najemno nasekaného kôpru

Postup:

Zemiaky umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Preložíme na pekáč, pridáme neošúpaný cesnak, soľ, korenie, olej a dobre premiešame. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov približne 60 minút.

Vyberieme z rúry, pridáme maslo, kôpor, zelenú cibuľku a necháme chvíľu odpočívať.

Medzitým pripravíme omáčku. Smotanu zmiešame so syrom, pretlačeným cesnakom, soľou, korením a kôprom. Omáčku podávame k pečeným zemiakom.

mladi-krumpir-s-umakom-od-cesnjaka-i-vrhnja-23ef47a690b1a99bfe0caeb19e116bd9_view_l

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes