Nové zemiaky s cesnakom a kvapkou octu podľa Jamieho Olivera: Lepšiu prílohu ste dávno nejedli!

Jednoduchý recept na skvelú prílohu z nových zemiačikov. Vyskúšajte ich s cesnakom a kvapkou octu, podľa svetoznámeho kuchára Jamieho Olivera.

Jednoduchý recept na skvelú prílohu z nových zemiačikov. Vyskúšajte ich s cesnakom a kvapkou octu, podľa svetoznámeho kuchára Jamieho Olivera.

Potrebujeme:

8 stredne veľkých nových zemiakov

3 lyžice masla

Soľ

1 lyžičku sušeného rozmarínu

1 lyžičku sušeného tymiánu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3-5 kvapiek jablčného octu

8 strúčikov cesnaku

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov, zemiaky nemusíme šúpať, stačí dobre umyť pod tečúcou vodou.

Zemiaky varíme v osolenej vode 7 minút a hneď scedíme.

Ak sú zemiaky veľké, rozdelíme na polovice. V miske zmiešame s roztopeným maslom a preložíme na plech. Môžeme ešte posoliť, vložíme do rúry a pečieme 30 minút – netreba prikrývať.

Zvyšné rozpustené maslo zmiešame s bylinkami a octom. Túto zmes navrstvíme na zemiaky a trochu ich rozpučíme vidličkou. Na plech rozložíme strúčiky cesnaku v šupke a vložíme opäť do rúry. Pečieme ešte pol hodinu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty