Jednoduchý recept na skvelú prílohu z nových zemiačikov. Vyskúšajte ich s cesnakom a kvapkou octu, podľa svetoznámeho kuchára Jamieho Olivera.
Potrebujeme:
8 stredne veľkých nových zemiakov
3 lyžice masla
Soľ
1 lyžičku sušeného rozmarínu
1 lyžičku sušeného tymiánu
3-5 kvapiek jablčného octu
8 strúčikov cesnaku
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov, zemiaky nemusíme šúpať, stačí dobre umyť pod tečúcou vodou.
Zemiaky varíme v osolenej vode 7 minút a hneď scedíme.
Ak sú zemiaky veľké, rozdelíme na polovice. V miske zmiešame s roztopeným maslom a preložíme na plech. Môžeme ešte posoliť, vložíme do rúry a pečieme 30 minút – netreba prikrývať.
Zvyšné rozpustené maslo zmiešame s bylinkami a octom. Túto zmes navrstvíme na zemiaky a trochu ich rozpučíme vidličkou. Na plech rozložíme strúčiky cesnaku v šupke a vložíme opäť do rúry. Pečieme ešte pol hodinu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty