Nové zemiaky pečené s maslom a cesnakom

Vynikajúca príloha z nových zemiakov, s vôňou cesnaku a petržlenovej vňate. Sú vynikajúce a pripravíte ich za pár minút!

Potrebujeme:

1,5 kg menších nových zemiakov

2 lyžice olivového oleja

70 g masla

Nasekanú petržlenovú vňať

Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cesnakový prášok podľa chuti (môžeme použiť aj pretlačený cesnak)

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov.

Zemiaky dôkladne umyjeme – nešúpeme a prekrojíme na polovice, prípadne na štvrtinky. Potom ich preložíme do väčšej misy. Maslo rozpustíme v mikrovlnke (alebo vo vodnom kúpeli) a zmiešame s cesnakovým práškom, soľou a korením.

Maslo následne nalejeme na zemiaky a premiešame, aby sa maslová zmes dostala na každý kúsok.

Zemiaky potom preložíme na plech vymastený olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 25 minút. Potom vyberieme, posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a pečieme ďalších 10-15 minút, alebo kým zemiaky nie sú povrchu zlatisté a chrumkavé.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vkusnodoma

Témy:


Pridajte svoj komentár