Nové zemiaky pečené s cesnakovo-smotanovou omáčkou!

Každý rok sa ich neviem dočkať. Keď sa v obchode objavia nové zemiaky, presne viem, čo z nich doma urobím. Najlepšie sú predsa upečené s lahodnou smotanovo-syrovou omáčkou. Doprajte si aj vy takúto perfektnú večeru! :-)

Každý rok sa ich neviem dočkať. Keď sa v obchode objavia nové zemiaky, presne viem, čo z nich doma urobím. Najlepšie sú predsa upečené s lahodnou smotanovo-syrovou omáčkou. Doprajte si aj vy takúto perfektnú večeru! :-)

Potrebujeme:

500 g nových zemiakov

3 lyžice kyslej smtoany

50 g syra

4 strúčiky cesnaku

1 zväzok kôpru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu rastlinného oleja

1/2 lyžičky hladkej múky

Soľ podľa chuti

Čierne korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky očistíme a uložíme do vymastenej zapekacej misy.

Smotanu zmieašame so soľou, korením, múkou (na zahustenie) a najemno nasekaným kôprom. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a premiešame. Omáčku navrstvíme na zemiaky.

Zemiaky umiestnime do hornej polovice rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme 30 minút.

Potom vyberieme misu z rúry, posypeme syrom a pečieme ešte 10-15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)