Moji chlapi ryžu nemusia, ale za týmto sa idú potrhať: Len zmiešajte s cesnakovou zmesou a máte najlepšiu prílohu pod slnkom!

14762 0

Unikátny nápad, ako pripraviť ryžu, ktorý sa na sieti youtube teší obrovskej popularite – všetko na jednej panvici, pracujete so surovou ryžou bez namáčania.

Ryža na panvici bez namáčania

Výsledkom je fantastické krémové jedlo podľa tobal orozco, ktoré si zamiluje celá rodina.

Potrebujeme:

1/2 šálky masla (približne 90 g)

2 šálky suchej bielej ryže

1/2 cibule

2 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šálka vody

1 šálka sladkej smotany alebo mlieka

3/4 šálky zeleniny podľa chuti (mrazenú alebo sterilizovanú)

Postup:

Foto: youtube/tobal orozco

Maslo rozpustíme na teflónovej panvici. pridáme ryžu a za stáleho miešania prepojíme ryžu s maslom a orestujeme ryžu do hnedasta.

Foto: youtube/tobal orozco

Ako vidíte ryža je zlatistá a maslo sa vstrebalo.

Foto: youtube/tobal orozco
Foto: youtube/tobal orozco

Do mixéra dáme očistenú cibuľu, strúčiky cesnaku, vodu aj smotanu alebo mlieko.

Pridáme soľ podľa chuti.

Rozmixujeme.

Foto: youtube/tobal orozco
Foto: youtube/tobal orozco

Zmes pridáme k ryžu na panvici. Zmes takmer okamžite zovrie, dobre premiešame.

Foto: youtube/tobal orozco

Nakoniec pridáme ešte dve šálky vody. Premiešame a necháme zovrieť.

Pridáme aj korenie podľa chuti.

Foto: youtube/tobal orozco

Pridáme zeleninu, necháme opäť zovrieť, prikryjeme a znížime teplotu na minimum.

Necháme variť asi 10-15 minút.

Foto: youtube/tobal orozco

Máme hotovo – ešte ochutnajte, aby ste mohli prípadne dochutiť soľou a korením.

Foto: youtube/tobal orozco

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: youtube/tobal orozco

Video návod:

Položte stehienka na surovú ryžu a máte vynikajúci obed bez práce – ryža je perfektne pripravená

Ryža s kuracími stehienkami je skvelou voľbou pre rodinnú večeru alebo obed. Hlavne, že chutí výborne! Toto jedlo z youtube je pripravená jednoducho a vždy sa ryža vydarí perfektne.

Najskôr si pripravím náplň z dvoch veľkých cibúľ a dvoch mrkiev. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na hrubo. Mrkvu nastrúhame na strúhadle s veľkými otvormi.

Vezmeme si veľkú panvicu, vymastíme slnečnicovým olejom, zohrejem a pridáme najskôr cibuľu. Smažíme pár minút a pridajte mrkvu. Zeleninu osmažíme a oslolíme podľa chuti.

Najťažšia časť celej prípravy je týmto za nami.

Kuracie stehná dáme do dostatočne veľkej misy, pretože ich máme 8 kusov. Nalejte jednu lyžičku soli.

Pridáme aj mletú papriku, korenie na kurča a poprípade aj iné koreniny podľa chuti. Môžeme pridať aj kvapku oleja, aby sa koreniny lepšie rozložili po vrchu mäska.

Potom začneme pripravovať ryžu. Potrebujeme dva poháre. Prepláchneme vodou.

Do sklenenej formy rozložíme orestovanú zeleninu a na ňu surovú ryžu.

Na panvicu, na ktorej sa smažila cibuľa a mrkva, nalejeme štyri pohári vody, pridáme soľ a môžeme ochutiť aj štipkou korenia.

Do ryže pridáme dva prekrojené strúčiky cesnaku.

Na vrch poukladáme kuracie stehná a jemne zalejeme vývarom. Formu zakryjeme alobalom a vložíme do rúry na 60 minút. Pečieme na 200 °.

Vytiahnem z rúry a skontrolujem: ryža je pripravená a zostala drobivá.

Vynikajúce jedlo pre celú rodinu je hotové!

 

Video:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár