Hustá zeleninová polievka s veľkými kúskami tuniaka, ktorá vás zahreje najmä počas dlhých zimných večeroch.
Chutnejšiu a výdatnejšiu polievku, ktorú máte pripravenú za 40 minút, ste určite ešte nejedli.
Okrem skvelej chuti je táto poleivka aj veľmi zdravá!
Fantastický recept na najlepšiu nórsku krémovú polievku z youtube kanála schnell lecker.
Potrebujeme:
1 cibuľu
olivový olej
20 g masla
1 pór
1 papriku
1 mrkvu
1 čili papričku
2 zemiaky
2 l vody
100 g šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
400 g tuniaka (môžete použiť aj lososa, filé z aliašskej tresky)
soľ
zmes papriky
tymian
1 žĺtok
100 ml smotany na varenie
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno.
Do hrnca pridáme olej, roztopíme maslo, vložíme cibuľu a smažíme ju na strednom ohni.
Pridáme na drobno nakrájaný pór a zamiešame.
Ďalej pridáme na malé kúsky nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu a premiešame.
Pridáme na malé kolieska nakrájané čili, zamiešame, prekryjeme pokrievkou a necháme 7 minút podusiť.
Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na kocky.
Nakrájané zemiaky vložíme do hrnca a pomiešame.
Nalejeme vodu, zamiešame, prekryjeme a varíme 15 minút.
Do panvice nalejeme olej, vložíme nakrájané šampiňóny a na strednom ohni smažíme 3 minúty.
Pridáme na drobno nakrájané cesnakové strúčiky a smažíme ďalšie 2 minúty.
Osmažené šampiňóny s cesnakom pridáme do variacej sa polievky a zamiešame.
Tuniaka osmažíme na panvici 2 minúty z každej strany.
Ak nemáte tuniaka, môžete zvoliť inú rybu – napríklad aj filé.
Tuniakova pridáme do hrnca s polievkou.
Ďalej pridáme soľ, paprikovú zmes, tymian, dobre premiešame, prekryjeme a varíme ďalších 15 minút.
Do malej misky pridáme žĺtok, smotanu a vidličkou vyšľaháme.
Smotanu zriedime s polievkou a zamiešame.
Smotanovú zmes prelejeme do polievky a všetko premiešame.
Sporák vypneme a polievku necháme 15 minút odstáť.
Hustú polievku dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: