plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší recept na nórsku krémovú polievku: Jedna z najúžasnejších polievok!

Hustá zeleninová polievka s veľkými kúskami tuniaka, ktorá vás zahreje najmä počas dlhých zimných večeroch.

Chutnejšiu a výdatnejšiu polievku, ktorú máte pripravenú za 40 minút, ste určite ešte nejedli.

Okrem skvelej chuti je táto poleivka aj veľmi zdravá!

 

 

Fantastický recept na najlepšiu nórsku krémovú polievku z youtube kanála schnell lecker.

Potrebujeme:

1 cibuľu

olivový olej

20 g masla

1 pór

1 papriku

1 mrkvu

1 čili papričku

2 zemiaky

2 l vody

100 g šampiňónov

2 strúčiky cesnaku

400 g tuniaka (môžete použiť aj lososa, filé z aliašskej tresky)

soľ

zmes papriky

tymian

1 žĺtok

100 ml  smotany na varenie

Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno.

Do hrnca pridáme olej, roztopíme maslo, vložíme cibuľu a smažíme ju na strednom ohni.

 

 

Pridáme na drobno nakrájaný pór a zamiešame.

Ďalej pridáme na malé kúsky nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu a premiešame.

 

 

Pridáme na malé kolieska nakrájané čili, zamiešame, prekryjeme pokrievkou a necháme 7 minút podusiť.

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na kocky.

 

 

Nakrájané zemiaky vložíme do hrnca a pomiešame.

Nalejeme vodu, zamiešame, prekryjeme a varíme 15 minút.

 

 

Do panvice nalejeme olej, vložíme nakrájané šampiňóny a na strednom ohni smažíme 3 minúty.

Pridáme na drobno nakrájané cesnakové strúčiky a smažíme ďalšie 2 minúty.

 

 

Osmažené šampiňóny s cesnakom pridáme do variacej sa polievky a zamiešame.

Tuniaka osmažíme na panvici 2 minúty z každej strany.

Ak nemáte tuniaka, môžete zvoliť inú rybu – napríklad aj filé.

 

 

Tuniakova pridáme do hrnca s polievkou.

Ďalej pridáme soľ, paprikovú zmes, tymian, dobre premiešame, prekryjeme a varíme ďalších 15 minút.

 

 

Do malej misky pridáme žĺtok, smotanu a vidličkou vyšľaháme.

Smotanu zriedime s polievkou a zamiešame.

 

 

Smotanovú zmes prelejeme do polievky a všetko premiešame.

Sporák vypneme a polievku necháme 15 minút odstáť.

 

 

Hustú polievku dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes