Nikto nepripravuje bravčové rebrá na panvici ako môj manžel: Tajomstvom je cibuľa!

Ak máte chuť na jemné bravčové mäso, tak rozhodne na jeho prípravu použite tento náš recept.

Odkedy ho pripravujem na tento spôsob, inak ho už nerobím.

 

 

Bombastické bravčové rebierka z panvice podľa receptu z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes.

...

Potrebujeme:

800 g bravčových rebier

10 g soli

5 g mletého čierneho korenia

15 g tymianu

20 ml rastlinného oleja

400 g cibule

10 g soli

10 g mletej papriky

10 g provensálskych bylín

500 ml piva

Postup:

 

 

Bravčové mäso nakrájame na hrubé plátky.

Mäso osmažíme na oleji.

Pridáme soľ, mleté korenie a tymian.

 

 

Cibuľu nakrájame na plátky, vložíme ju do panvice.

A smažíme na tuku z mäsa.

Pridáme mletú papriku, soľ, bylinky a premiešame.

 

 

Do panvice nalejeme pivo.

Vložíme mäso.

Nalejeme zvyšok piva.

Prekryjeme pokrievkou.

Varíme na miernom ohni 35 minút.

 

 

Jemné bravčové mäso servírujeme so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Bonus

 

 

Potrebujeme:

25 + 25 ml olivového oleja

1 kg bravčovej kotlety

10 g soli

5 g mletého čierneho korenia

1 cibuľu

200 g šampiňónov

150 g slaniny

300 ml smotany na varenie

5 g mletého čierneho korenia

5 g soli

Postup:

Do panvice nalejeme olej a vložíme bravčové kotlety.

Pridáme soľ, čierne korenie, mäso otočíme a smažíme do hneda.

 

 

Do čistej panvice nalejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, šampiňóny, na štvorce nakrájanú slaninu a premiešame.

Potom pridáme smotanu, čierne korenie, soľ a premiešame.

 

 

Do panvice vložíme mäso a varíme 20 minút.

Mäso s omáčkou môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash