Ak máte chuť na jemné bravčové mäso, tak rozhodne na jeho prípravu použite tento náš recept.
Odkedy ho pripravujem na tento spôsob, inak ho už nerobím.
Bombastické bravčové rebierka z panvice podľa receptu z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes.
Potrebujeme:
800 g bravčových rebier
10 g soli
5 g mletého čierneho korenia
15 g tymianu
20 ml rastlinného oleja
400 g cibule
10 g soli
10 g mletej papriky
10 g provensálskych bylín
500 ml piva
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na hrubé plátky.
Mäso osmažíme na oleji.
Pridáme soľ, mleté korenie a tymian.
Cibuľu nakrájame na plátky, vložíme ju do panvice.
A smažíme na tuku z mäsa.
Pridáme mletú papriku, soľ, bylinky a premiešame.
Do panvice nalejeme pivo.
Vložíme mäso.
Nalejeme zvyšok piva.
Prekryjeme pokrievkou.
Varíme na miernom ohni 35 minút.
Jemné bravčové mäso servírujeme so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!
Bonus
Potrebujeme:
25 + 25 ml olivového oleja
1 kg bravčovej kotlety
10 g soli
5 g mletého čierneho korenia
1 cibuľu
200 g šampiňónov
150 g slaniny
300 ml smotany na varenie
5 g mletého čierneho korenia
5 g soli
Postup:
Do panvice nalejeme olej a vložíme bravčové kotlety.
Pridáme soľ, čierne korenie, mäso otočíme a smažíme do hneda.
Do čistej panvice nalejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, šampiňóny, na štvorce nakrájanú slaninu a premiešame.
Potom pridáme smotanu, čierne korenie, soľ a premiešame.
Do panvice vložíme mäso a varíme 20 minút.
Mäso s omáčkou môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: