plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší karfiol z rúry: Keď ho dáte na plech takto, vedzte, že na vyprážaný si už nikto nespomenie!

U nás doma nikto netipoval, že ten karfiol naozaj nie je vyprážaný, ale len pečený. Ide o naozaj výborný recept s jednoduchou prípravou, po ktorom vám určite nebude ťažko.

Potrebujeme:

1 karfiol (malý)

2/3 šálky strúhanky

1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku (alebo čerstvého cesnaku)

1 čajová lyžička papriky sladkej

2 vajcia

1/2 šálky strúhaného syra

podľa chuti Soľ a korenie

podľa potreby Rastlinný olej

Postup:

Umyte karfiol, rozdeľte ho na ružičky a varte v slanej vode 4-5 minút. Sceďte vodu a okamžite opláchnite studenou vodou. Vo veľkej mise premiešajte jemne nastrúhaný syr, strúhanku, soľ, korenie, cesnak a papriku. V inej miske rozšľahajte vajcia.


Plech na pečenie vysteľte s papierom na pečenie a zľahka potrite rastlinným olejom. Obaľte predvarené ružičky karfiolu vo vajíčku a potom v zmesi syra a strúhanky. Položte na plech a pečte ho v predhriatej rúre pri 200 ° C približne 15 – 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes