Nikdy v živote som nejedla lepší chlebík vo vajíčku: Stačí ho len naskladať na seba, naplniť a vložiť do rúry – výsledok je neporovnateľný!

Namiesto klasického chlebíka vo vajíčku skúste toto, ide o veľmi chutnú obmenu klasického receptu – s kyslou smotanou, syrom, klobásku a čo je najlepšie úplne bez vyprážania.

Potrebujeme:

6 veľkých plátkov chleba (starší chlebík je ideálny)

4 vajcia

2-3 lyžice kyslej smotany

15 dkg strúhaného syra

10 dkg pálivá klobása

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 strúčiky cesnaku

2 dkg margarínu

soľ

Postup:

Vajcia rozbijeme do misy, pridáme kyslú smotanu, soľ, pretlačený cesnak a dobre premiešajte.  Pripravíme si plech vymastený maslom. 1/2 plátkov chleba namočíme do vaječnej zmesi a preložíme na plech.

Na chlieb uložíme plátky klobásky, posypeme menšou polovicou syra a prikryjeme ich druhou polovicou plátkov chleba namočených vo vaječeno-cesnakovej zmesi. Ak ostala vaječná zmes, prelejeme cez vrch chlebíka. Posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 200 stupňov pečieme asi 20 minút.

Je to fantastická pochúťka – aj chcete, môžete medzi chlebíky pridať aj horčicu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: csikcsak

Témy:


Pridajte svoj komentár