plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nikdy som nejedla vajíčka TAK CHUTNÉ: Jednoduché a ľahké na prípravu, hneď skúste tento recept!

Výborný recept, ktorý je ideálny na rýchlu a ľahkú večeru.

Našli sme ho pre vás na youtube.

Potrebujeme:

1 veľký zemiak

1 vajce

Soľ

Čierne korenie

Petržlenová vňať:

Voliteľné – syr

Kedže sme mali veľký zemiak, urobili sme ešte bonus, naň budeme potrebovať:

1 vajce

Červenú papriku

Sterilizovanú kukuricu

Soľ a korenie

Postup:

Zemiaky si dáme variť do vody.

Varíme 8-10 minút, podľa veľkosti zemiaku – veľký sme varili 10 minút.

Zemiak vyberieme a očistíme.

Nastrúhame na strúhadle.

Na panvici rozpustíme trochu masla.

Navrstvíme polovicu zemiakovej zmesi – do tvaru placky.

Opekáme 3-4 minúty.

Obrátime a do stredu urobíme otvor pomocou vidličky.

Do otvoru rozbijeme vajce, necháme zapiecť.

Posypeme syrom.

Na tanieri podávame s petržlenovou vňaťou.

Zvyšok zemiaku zmiešame s vajíčkom, nakrájanou paprikou, kukuricou, vňaťou  – ochutíme soľou a korením.

Na panvici opäť rozpustíme maslo a opekáme ako placky z oboch strán.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes