plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nikdy nerobím z menej ako 1 kg múky: Chladničkové cesto na najlepšie langoše ako z vatičky, pečú sa celý týždeň!

Výborný recept na studené cesto z kefíru - sú z neho tie najjemnejšie a najmäkšie langoše.

Výborný recept na studené cesto z kefíru – sú z neho tie najjemnejšie a najmäkšie langoše.

Potrebujeme:

1 kg múky hladkej
2 dl mlieka
5-6 dl kefíru
1 balenie čerstvých kvasníc
2 vajcia – vajcia nie sú v recepte až tak dôležité, ak nemáte, netreba ich pridávať
1 lyžica soli
1  lyžica cukru
Olej

Postup:

Teplé mlieko zmiešame s cukrom, rozdrveným droždím. Necháme na teplom mieste vyjsť kvások. Múku preosejeme do misky, do múky urobíme jamku, do nej nalejeme kvások, kefír, vajcia a vypracujeme cesto, nakoniec pridáme aj soľ.

Akonáhle je cesto vypracované a dosť hladké, môžete ho buď dať do uzatvárateľnej misky  alebo prikryť fóliou a necháme odpočívať najmenej 3 hodiny v chladničke, ale najlepšie celú noc.

Po odpočinku naolejovanými rukami z cesta odoberáme menšie časti a formujeme z nich jednotlivé langoše (cesto naťahujeme len rukami). Pečieme v horúcom oleji z oboch strán dozlatista.

Necháme odkvapkať na servítke. Podávame s cesnakovým olejom, syrom alebo kyslou smotanou a kečupom.

Zostávajúce cesto sa môže skladovať v uzamykateľnej plastovej nádobe v chladničke až týždeň, vždy odoberieme toľko, koľko potrebujeme na pečenie.  ako je pečené.

zdroj: retrograd2018.blogspot.com

Najlepšie recepty na dnes