Nikdy ma neomrzí pripravovať tento recept na brokolicové fašírky: Dokonalá bezmäsitá večera!

Výnimočný recept na bezmäsitú lahôdku, ktorú si ihneď zamilujete.

Zdravý a rýchly recept na zeleninové fašírky, ktoré si budete pripravovať pravidelne.

 

 

Zdravý a rýchly recept z youtube kanála Frische Rezepte na neskutočne chutné zeleninové fašírky.

...

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1 ČL soli

1 brokolicu

1/2 ČL kryštálového cukru

1/2 ČL soli

1 cibuľu

olivový olej

100 g syra

petržlenovú vňať

kôpor

1 vajce

soľ

čierne korenie

sušený cesnak

2-3 PL gréckeho jogurtu

Na omáčku:

2 PL majonézy

2 PL gréckeho jogurtu

1 uhorku

kôpor

cesnak (voliteľné)

Postup:

Zemiaky v hrnci zalejeme vodou.

 

Pridáme soľ a varíme, kým nebudú hotové.

Do ďalšieho hrnca s vodou pridáme soľ, cukor, premiešame.

Vložíme ružičky brokolice a po zovretí varíme 2 minúty.

 

 

Po uvarení vložíme brokolicu do misky.

Na panvicu pridáme olivový olej, nakrájanú cibuľu.

Vysmažíme ju do zlatista.

 

 

Najemno nastrúhame syr a nakrájame kôpor s petržlenovou vňaťou.

Brokolicu nakrájame na malé kúsky, zemiaky ošúpeme a nastrúhame.

 

 

Do väčšej misy pridáme nastrúhané zemiaky, brokolicu, vajce, soľ a čierne korenie.

Ďalej pridáme syr, vňať, kôpor, osmaženú cibuľu, sušený cesnak, jogurt.

Lyžicou dobre premiešame.

 

 

Na plech vystlaný papierom na pečenie rozotrieme olej.

Zo zmesi vytvarujeme fašírky a poukladáme ich na plech.

 

 

Fašírky potrieme olivovým olejom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do malej misky pridáme majonézu, jogurt, na kocky nakrájanú uhorku, kôpor, pretlačený cesnak.

Vidličkou dôkladne premiešame.

Úžasné fašírky servírujeme s omáčkou.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay