Prekladaná cuketa s cesnakom a syrom: Nikdy by som nepovedala, že pečená cuketa môže chutiť lepšie, ako vyprážaná – je to bomba!

Výborný recept na zapečenú cuketu so syrom, cesnakom a smotanou. Ľahké a vynikajúce jedlo, ideálne na letný obed alebo večeru.

Výborný recept na zapečenú cuketu so syrom, cesnakom a smotanou. Ľahké a vynikajúce jedlo, ideálne na letný obed alebo večeru.

Potrebujeme:

500 g cukety

250 g syra (nastrúhaného)

2 vajcia

2 lyžice hladkej múky

Soľ, korenie

...

4 strúčiky cesnaku

2 lyžice strúhanky

100 ml smotany na šľahanie

Postup:

Cuketu umyjeme, ak je treba ošúpeme a nakrájame na kolieska.

Zapekaciu misu dobre vymastíme olejom, posypeme strúhankou a pridáme 1/3 strúhaného syra.

Vajcia vymiešame s 2 strúčikmi cesnaku, soľou a korením.

Cuketu obaľujeme jednu po druhej do múky a vajce, ukladáme na vrstvu syra.

Pokračujeme vrstvou syra a opäť cuketou. Pridáme poslednú vrstvu syra, zmiešaného s trochou strúhanky. Všetko za prejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali zvyšný pretlačený cesnak.

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút, alebo kým nie je povrch krásne zlatistý a cuketa upečená (všetko závisí aj od toho, aké hrubé kolieska cukety ste nakrájali).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: katarzis.cafeblog