Keď začnú rodiť, nestíhame ich spracováť – koláče, kompóty, alebo len tak – do sladkých pohárov, či iných dezertov. Máme pre vás perfektný tip, ako tieto vzácne plody uchovať na celé mesiace. Stačí ich zasypať cukrom.
Keď budete mať v zime chuť na tvarohové knedle, ovocnú bublaninu alebo buchty, stačí len otvoriť pohár.
Potrebujeme na 6 nádob, každú s objemom 290 ml:
- asi 2 l bobúľ
- 30 lyžičiek kr. cukru
Postup:
- Bobule umyjeme a zľahka osušíme.
- začneme vrstviť do čistých pohárov. Na dno dáme vrstvu ovocia, zasypeme cukrom a takto vrstvíme, kým nemáme celkom plné poháre. Ingrediencie rovnomerne rozložíme do pohárov.
- Potom nádoby zatvoríme a vložíme do hrnca na zaváranie. Do hrnca dáme vodu tak, aby siahala asi do 3/4 výšky pohárov.
- Od bodu varu necháme sterilizovať ešte 20 minút
- Potom vypneme a necháme v hrnci, kým poháre úplne nevychladnú.
- Vyberieme poháre z hrnca a skladujeme ako bežné zaváraniny.
Dobrú chuť :)
zdroj: mojetworyprzetwory