plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nie je v tom ani gram chémie: Najlepší a úplne najjednoduchší nápad, ako uchovať letné ovocie na zimu!

Keď začnú rodiť, nestíhame ich spracováť – koláče, kompóty, alebo len tak – do sladkých pohárov, či iných dezertov. Máme pre vás perfektný tip, ako tieto vzácne plody uchovať na celé mesiace. Stačí ich zasypať cukrom.

Keď budete mať v zime chuť na tvarohové knedle, ovocnú bublaninu alebo buchty, stačí len otvoriť pohár.

Potrebujeme na 6 nádob, každú s objemom 290 ml:

  • asi 2 l bobúľ
  • 30 lyžičiek kr. cukru

Postup:

  • Bobule umyjeme a zľahka osušíme.
  • začneme vrstviť do čistých pohárov. Na dno dáme vrstvu ovocia, zasypeme cukrom a takto vrstvíme, kým nemáme celkom plné poháre. Ingrediencie rovnomerne rozložíme do pohárov.
  • Potom nádoby zatvoríme a vložíme do hrnca na zaváranie. Do hrnca dáme vodu tak, aby siahala asi do 3/4 výšky pohárov.
  • Od bodu varu necháme sterilizovať ešte 20 minút
  • Potom vypneme a necháme v hrnci, kým poháre úplne nevychladnú.
  • Vyberieme poháre z hrnca a skladujeme ako bežné zaváraniny.

Dobrú chuť :)

Najlepšie recepty na dnes