plny-hrniec_transparent_negativ.png

KYSNUTÉ cesto, ktoré netreba miesiť: Dajte do misky prísady V TOMTO poradí a vyrastie samé od seba!

Úžasný recept na cesto, ktoré je jemné a nadýchané ako bavlnka.

Máte radi kysnuté cesto?

Buď treba mať v rukách veľa sily alebo si kúpiť kuchynského robota.

Existuje ešte jedno jednoduchšie riešenie – náš recept môžete použiť na kysnuté cesto bez miesenia.

 

 

Fantastický recept na jednoduché kysnuté cesto bez miesenia z portálu newsy.gotujmy.

Nadýchaný kysnutý koláč s ovocím a mrveničkou znie ako sen.

Je oveľa ľahší ako krehký tvarohový koláč alebo jogurtový koláč a bude perfektný ako snack ku káve.

 

 

Má to však jeden háčik, keďže príprava kysnutého cesta si teoreticky vyžaduje silu.

Treba ho trpezlivo miešať, miesiť a miesiť, aby vyzeralo tak, ako má.

Je potrebné použiť aj dostatočnú silu – najlepšie je predsa dobre prevzdušnené kysnuté cesto.

 

 

Niektorí na to používajú kuchynského robota, no ak ho nemáte, musíte použiť ruky.

Ako teda prekonať tento krok?

Ušetríte si prácu, keď použijete recept na kysnuté cesto bez miesenia.

 

 

Ako pripraviť kysnuté cesto bez miesenia?

Aby ste takéto cesto pripravili bez námahy, musíte sa spoľahnúť na vlastnosti kvásku a trochu mu „pomôcť“.

Cieľom je vložiť všetky ingrediencie na cesto do misky, ale v správnom poradí.

Potom cesto treba vložiť do chladničky, kde kvások pomaly začne pracovať a cesto kysne samo, bez vašej účasti.

 

 

Tu sa treba namiesto sily obrniť trpezlivosťou.

Hmotu treba nechať v chladničke aspoň 4-5 hodín, najlepšie asi 8 hodín, ale ak sa neponáhľate, naozaj to stojí za to!

Celý recept a spôsob prípravy nájdete nižšie.

 

 

Na kysnuté cesto bez miesenia potrebujeme:

4 šálky hladkej múky

1 šálku mlieka

1 šálku kryštálového cukru

3/4 šálky rastlinného oleja

1 kocku droždia (42 g)

4 vajcia

2 ČL vanilkového cukru

štipku soli

 

 

Postup:

(Je veľmi dôležité dodržiavať poradie pridávania ingrediencií – to je záruka, že sa koláč podarí).

Do misky nasypeme rozdrvené čerstvé droždie.

Pridáme cukor a vanilkový cukor.

 

 

V samostatnej miske zmiešame vajcia, mlieko a olej.

Túto zmes nalejeme do misky so zvyškom ingrediencií.

Pridáme preosiatu múku so štipkou soli.

 

 

Misku prikryjeme utierkou.

Vložíme na 4-8 hodín do chladničky.

Ingrediencie nemiešame!

 

 

Po uplynutí doby môžeme obsah misky miešať, kým sa suroviny viac nespoja.

Nebojte sa, že konzistencia cesta je dosť tekutá.

Cesto vylejeme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Na vrch naukladáme obľúbené ovocie alebo nanesieme džem.

Nakoniec posypeme mrveničkou.

Plech s cestom vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 50 minút.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes