plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nie je lepší dezert do horúceho počasia: Tento koláč je výborný a vždy sa vydarí!

Obľúbený nepečený koláč, ktorý sa dá pripraviť s akýmkoľvek ovocím.

Zakaždým zbiera pochvaly a spríjemňuje chvíle strávené s blízkymi.

 

 

Fantastický recept na osviežujúci letný ovocný dezert z portálu smakosze.

Potrebujeme:

1 kg tvarohu

400 ml smotany na šľahanie

200 ml sladeného kondenzovaného mlieka

130-150 g sušienok

2 balenia jahodového želé

2 balenia citrónového želé

cca 500 g letného ovocia

2 ČL vanilkového cukru

mlieko na namáčanie sušienok

 

 

Postup:

Začneme rozpustením oboch balení citrónového želé v 500 ml horúcej vody.

Necháme vychladnúť.

Keď je vlažné, preložíme ho do chladničky.

 

 

Jahodové želé rozpustíme v 950 ml horúcej vody.

Necháme vychladnúť.

Do misky nalejeme smotanu.

 

 

Mixérom vyšľaháme.

Na záver pridáme vanilkový cukor.

Keď je krém tuhý, pridáme kondenzované mlieko.

 

 

Pokračujeme v miešaní.

Po spojení ingrediencií pridáme tvaroh.

Ďalej miešame.

 

 

Ku koncu postupne pridávame takmer stuhnuté citrónové želé, odobraté z chladničky.

Formu vystelieme papierom na pečenie.

Na dno poukladáme sušienky.

 

 

Sušienky potrieme trochou mlieka.

Potom na ne nanesieme tvarohovú zmes.

Na vrch nasypeme umyté ovocie.

 

 

Potom opatrne polejeme stuhnutým jahodovým želé.

Tortu bez pečenia preložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.

Dezert môžeme servírovať napríklad s porciou šľahačky a čerstvého ovocia.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes