Výborná pochúťka z nových zemiakov, chrumkavé špízy môžete podávať aj ako prílohu k hlavnému jedlu.
Potrebujeme:
6-8 nových zemiakov
200 gramov slaniny
1 klobása (voliteľné)
150 g údeného syra
2 strúčiky cesnaku
1 malá cibuľa
koreniny podľa chuti
trochu oleja
soľ a korenie
Postup:
Zemiaky si umyjeme a očistíme (nemusíme šúpať), nakrájame ich na plátky, ktoré budú hrubé asi 1 centimeter. Ošúpeme si cesnak a v miske si zmiešame zemiaky, pretlačený cesnak, olej a koreniny.
Slaninu, klobásu aj údený syr si nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame nadrobno
Pripravíme si špajdle. Zemiaky, slaninu, syr, cibuľu a klobásu striedavo napichávame. Špízy naukladáme na alobalovú misku a pečieme na grile alebo v rúre asi 30 minút. Počkáme, kým nie sú špízy opečený dochrumkava.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto-reprofoto: blog.giallozafferano.it