Nič z nových zemiakov nechutí lepšie, ako tieto chrumkavé prekladané špízy: Pripravíte ich v rúre aj na grile!

Výborná pochúťka z nových zemiakov, chrumkavé špízy môžete podávať aj ako prílohu k hlavnému jedlu.

Potrebujeme:

6-8 nových zemiakov

200 gramov slaniny

1 klobása (voliteľné)

150 g údeného syra

2 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 malá cibuľa

koreniny podľa chuti

trochu oleja

soľ a korenie

Postup:

Zemiaky si umyjeme a očistíme (nemusíme šúpať), nakrájame ich na plátky, ktoré budú hrubé asi 1 centimeter. Ošúpeme si cesnak a v miske si zmiešame zemiaky, pretlačený cesnak, olej a koreniny.

Slaninu, klobásu aj údený syr si nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame nadrobno

Pripravíme si špajdle. Zemiaky, slaninu, syr, cibuľu a klobásu striedavo napichávame. Špízy naukladáme na alobalovú misku a pečieme na grile alebo v rúre asi 30 minút. Počkáme, kým nie sú špízy opečený dochrumkava.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto-reprofoto: blog.giallozafferano.it