plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nič neochutí vaše polievky a omáčky ako toto: Najlepšia domáca vegata bez akejkoľvek chémie a umelín!

Toto je najjednoduchšia domáca vegeta, akú poznám. Vyrobíte ju ľahko a táto na rozdiel od tej kupovanej krásne vonia a ochutí vaše polievky a omáčky ako nič iné. Ak chcete, môžete do nej pridať aj soľ – ideálne morskú, alebo nechať ako je. Uchovávajte v uzatvárateľných nádobách.

Potrebujeme:

1 kg mrkvy

1 kg petržlenu

500 g cibule

400 g zeleru

1 zelenú papriku

2 červené papriky

1-2 ks. póru

Sušenú petržlenovú vňať (hrsť)

Sušenú zelerovú vňať (hrsť)

Hrsť sušeného ligurčeka

Postup:

Všetky druhy zeleniny umyjeme a očistíme. Necháme poriadne uschnúť.

Zeleninu nastrúhame na strúhadle, alebo nakrájame nadrobno a potom navrstvíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Na plech ukladáme vždy len tenkú vrstvu zeleniny, aby sa dostatočne usušila.

Vložíme do vyhriatej rúry a necháme pri teplote 50-70 stupňov sušiť v pootvorenej rúre, kým sa zelenina dostatočne nevysuší. Nezabúdajme na pravidelné miešanie, aby sme predišli prípadnému spáleniu alebo pripáleninu zeleniny.

Vysušenú zeleninu môžeme ešte rozmixovať, pridať soľ (voliteľné) a skladujeme na

Najlepšie recepty na dnes