Internet sa zbláznil do tohoto RECEPTU: Tajomstvom je pohár smotany a NEZVYČAJNÝ spôsob pečenia!

Príprava tejto pochúťky je neskutočne jednoduchá, pretože všetky ingrediencie pripravujeme v jednom hrnci.

V tomto dezerte sa nenachádza prášok do pečiva a ani sóda bikarbóna.

 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Príprava je trochu netradičná, ale výsledok vás určite poteší.

Lahodná piškóta podľa rýchleho receptu z portálu haps.

Potrebujeme:

230 g masla

600 g cukru (ak máte radšej menej sladké koláče, pridajte menej)

450 g hladkej múky

pohár smotany na šľahanie (30%)

2 ČL vanilkovej esencie

 

 

Postup:

Maslo necháme pri izbovej teplote, aby zmäklo.

Potom ho šľaháme s cukrom.

Šľaháme, kým nevznikne svetlá nadýchaná hmota.

 

 

Po jednom zašľaháme vajíčka.

Po každom vajíčku dôkladne premiešame.

Pridáme múku a smotanu.

Miešame, kým sa suroviny nespoja.

 

 

Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu.

Všetko spolu premiešame.

Formu na pečenie vymastíme, posypeme múkou alebo strúhankou.

Nalejeme zmes a vložíme do (pozor!) studenej rúry.

 

 

Dezert pečieme hodinu a 15 minút pri teplote 160°C.

Pred vybratím z rúry špajľou skontrolujeme, či je koláč hotový.

 

 

Dezert po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Môžeme ešte dozdobiť čokoládovou polevou alebo en posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels