Tajomstvo nadýchanosti je v obyčajnej krupicu a snehu, netreba ani gram prášku do pečiva. Je jemnučký a veľmi veľmi výborný. Podávajte len poprášené cukrom, alebo a natrite džemom či prelejte s čokoládou. je výborný za každých okolností!
Postup:
- 1 malá šálka kyslej smotany (2 dl)
- 1/2 hrnčeka krupice (10 dkg)
- 25 dkg tvaroh tučný
- 5 vajec
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 hrnček cukru (16 dkg) / dala som len 10 dkg /
- strúhaná citrónová kôra
Postup:
Bielky vyšľaháme do tuhej peny. Zmiešajte v inej miske všetky ostatné prísady a potom k nim jednoducho primiešame sneh z bielkov – ručne. Navrstvíme cesto do menšieho pekáča a potom pečieme v predhriatej rúre na 190 ° C asi 35-40 minút. Je dobré, ak už máte na vrchu jemne zlatohnedú farbu.
Vychladený koláčik posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky.
Rady, tipy, triky:
Tvaroh necháme odležať pri izbovej teplote pol hodiny na stole. Veľkosť môjho plechu bola 30 x 20 cm.