Nevýslovne dobrý koláčik z kyslej smotany – krásne narastie bez prášku do pečiva: Keď budete mať nečakaných hostí, zachráni vás vždy!

22

Tajomstvo nadýchanosti je v obyčajnej krupicu a snehu, netreba ani gram prášku do pečiva. Je jemnučký a veľmi veľmi výborný. Podávajte len poprášené cukrom, alebo a natrite džemom či prelejte s čokoládou. je výborný za každých okolností!

Postup:

  • 1 malá šálka kyslej smotany (2 dl)
  • 1/2 hrnčeka krupice (10 dkg)
  • 25 dkg tvaroh tučný
  • 5 vajec
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 hrnček cukru (16 dkg) / dala som len 10 dkg /
  • strúhaná citrónová kôra

Postup:

Bielky vyšľaháme do tuhej peny. Zmiešajte v inej miske všetky ostatné prísady a potom k nim jednoducho primiešame sneh z bielkov – ručne. Navrstvíme cesto do menšieho pekáča a potom pečieme v predhriatej rúre na 190 ° C asi 35-40 minút. Je dobré, ak už máte na vrchu jemne zlatohnedú farbu. 
Vychladený koláčik posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky.

Rady, tipy, triky:

Tvaroh necháme odležať pri izbovej teplote pol hodiny na stole. Veľkosť môjho plechu bola 30 x 20 cm.

Témy:


Pridajte svoj komentár