Neviete odolať zemiakových chipsom? Vyrobte si zdravú náhradu!

Bez vyprážania a pridaného tuku – s minimom kalórií, chrumkavé a chutné. Naučíme vás, ako si pripravíte vynikajúce a zdravé parmezánové chipsy z cukety.

Bez vyprážania a pridaného tuku – s minimom kalórií, úžasne chrumkavé a chutné. Naučíme vás, ako si pripravíte vynikajúce zdravé parmezánové chipsy z cukety. Je to skutočne veľmi jednoduché a stihnete ich pripraviť skôr, ako začne v televízii váš obľúbený nedeľný program.

Potrebujeme:

1 zelenú cuketu

Mlieko

Strúhanku (ideálne celozrnnú)

Parmezán

Soľ a cesnakový prášok

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Cuketu dôkladne umyjeme (nemusíme šúpať) a nakrájame na čo najtenšie kolieska.

1 (1)

Krájanú cuketu preložíme do misky a zalejeme mliekom a necháme 15 minút v mliečnom kúpeli. Vďaka mlieku budú mať chipsy vynikajúcu chuť.

2 (1)

Strúhanku zmiešajte s najemno strúhaným parmezánom. Každý plátok cukety obalíme v zmesi strúhanky a syra.

3 (1)

Plátky cukety preložíme na mriežku a posypeme soľou a cesnakovým práškom. Podľa chuti môžete pridať aj ďalšie koreniny.

5 (1)

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.

6 (1)

Môžete si pochutnávať na chrumkavých chipsoch bez výčitiek svedomia.

7 (1)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto