plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neviete odolať slaným krekrom z obchodu? Vyskúšajte zdravú domácu náhradu!

Tiež neviete odolať slaným krekrom, chipsom či orieškom aj napriek tomu, že táto „závislosť“ vôbec neprospieva vášmu zdraviu? Prinášame vám skvelý tip na slané chuťovky, pri ktorých rýchlo zabudnete na nezdravé slané pochúťky obchodu.

Tiež neviete odolať slaným krekrom, chipsom či orieškom aj napriek tomu, že táto „závislosť“ vôbec neprospieva vášmu zdraviu? Prinášame vám skvelý tip na slané chuťovky, pri ktorých rýchlo zabudnete na nezdravé slané pochúťky obchodu.

Zucchini-Tater-Tots-750x364

Potrebujeme:

3 väčšie zemiaky uvarené v šupke

2 cukety ( po nastrúhaní by sme dostať približne 2 a ½ šálky cukety).

Soľ a korenie podľa chuti

Olivový olej

Postup:

Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Cuketu umyjeme a tiež nastrúhame najemno.

Cuketu nastrúhame a pomocou utierky vymačkáme prebytočnú tekutinu. Cuketu zmiešame so zemiakmi a vymiešame rukami jednotnú hmotu.

Pripavíme si plech vystlaný papierom na pečenie a z cesta formujeme pomocou rúk jednotlivé kúsky. Potom plech vložíme na 10 minút do mrazničky, aby si kúsky zachovali svoj tvar a nerozpadali sa.

Potom ich potrieme olivovým olejom a posypeme soľou a vybraným korením. Vložíme do rúry, kde pečieme pri teplote 220 stupňov 30-40 minút.

Podávame s obľúbeným dipom – ideálne z gréckeho jogurtu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes