plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neviete čo na raňajky? 7 tipov na rýchle horúce sendviče!

Ak potrebujete zužitkovať staršie pečivo, alebo jednoducho hľadáte tip na chutné a rýchle raňajky, či pohostenie pre návštevu, ste na správnom mieste. prinášame vám tipy na chutné a rýchle pečené sendviče, ktoré pripravíte z toho čo dom dal, za pár minúť!

Ak potrebujete zužitkovať staršie pečivo, alebo jednoducho hľadáte tip na chutné a rýchle raňajky, či pohostenie pre návštevu, ste na správnom mieste. prinášame vám tipy na chutné a rýchle pečené sendviče, ktoré pripravíte z toho čo dom dal, za pár minúť!

Fantastické plnené sendviče na dva spôsoby

Fotopostup: Fantastické plnené sendviče

Vynikajúca pochúťka na večeru alebo raňajky, ktorú vyčarujete z obyčajného toastového chlebíka a obľúbených ingrediencií. Výsledkom je skvelé jedlo, ktoré vynikajúco vyzerá a ešte lepšie chutí!

Potrebujeme:

16 plátkov toastového chleba

8 plátkov šunky

1-2 ks paradajok

200 g šampiónov

4 ks vajec

150 g strúhaného syra

1 lyžicu olivového oleja

Zelené bylinky (kôpor, petržlenovú vňať,…)

Soľ

Čierne mleté korenie

Postup:

Šampióny nakrájame na plátky, preložíme na panvicu s olivovým olejom a dusíme, kým nie sú mäkké.

Pripravíme si 8 plátkov chleba a ostrým nožom z nich vyrežeme stred tak, aby kraje ostali neporušené.

Na pracovnú dosku si rozložíme 4 celé plátky chleba a na ne položíme 4 chleby bez striedky.  Vnútro naplníme dusenými šampiónmi, plátkami paradajok a strúhaným syrom. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Potom vezmeme zvyšné 4 plátky chleba, na každý dáme 2 plátky šunky a opäť prikryjeme chlebíkmi bez striedky. Do vnútra otvorov dáme plátky rajčín a vajce. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Všetkých 8 sendvičov preložíme na plech vymastený olejom alebo maslom. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, pokiaľ nie sú vajcia a syr upečené podľa našich predstáv.

Hotové sendviče ozdobíme nasekanými zelenými bylinkami.

Horúce sendviče s jarnou cibuľkou

vnxl0oepn6s

Rýchle, jednoduché a veľmi chutné jedlo, ktoré vyčarujte z toho, čo práve nájdete v chladničke. Na ich prípravu môžete využiť aj starší chlebík, ktorý bude po zapečení v rúre vynikajúci a chrumkavý.

Potrebujeme:

Krajce staršieho chlebíka

150 g šunky alebo inej salámyň

150 g strúhaného syra

2-3 paradajky

Zväzok zelenej cibuľky

1 lyžicu najemno nasekanej petržlenovej vňate

Kečup a majonézu podľa chuti

Postup:

Príprava je skutočne veľmi jednoduchá. Šunku nakrájame na kocky a zmiešame so syrom, krájanými paradajkami, cibuľkou, vňaťou, majonézou a kečupom. Premiešame a zmes navrstvíme na krajce chleba.

Preložíme na plech, ktorých vyložíme papierom na pečenie, prípadne vymastíme trochou oleja a uložíme naň chlebíky tak, aby sa nedotýkali. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 minút. Podávame ihneď.

Pečené sendviče „čo dom dal“

Horúce sendviče “Čo dom dal”

Ak premýšľate nad chutným jedlom, ktorého prípravou však nechcete stráviť celý večer, máme pre vás skvelú inšpiráciu. Expresnú a pritom vynikajúcu večeru, ktorú vyčarujte z niekoľkých krajcov chleba a ingrediencií, ktoré máte práve poruke. A čo je najlepšie, môžete zužitkovať staršie pečivo a suroviny, ktoré nutne potrebujete minúť. Tomu sa hovorí chutné čarovanie. :-)

Potrebujeme:

6 krajcov chleba (prípadne 3 väčšie žemle prekrojené na polovicu, alebo akékoľvek iné pečivo podľa chuti)

Klobásu (prípadne párok alebo šunku nakrájanú na kocky)

50 g strúhaného syra

1 lyžicu paradajkového pretlaku (príp.kečupu)

1 paradajku

1 lyžicu zelených byliniek (petržlenovú vňať,  zelenú cibuľka, kôpor..)

1-2 lyžice majonézy (prípadne kyslej smotany)

1 strúčik cesnaku

1 vajce

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Rúru nastavme  na 210 stupňov.

V malej miske zmiešame vajce s majonézou  a paradajkovým pretlakom. Pridáme nakrájanú klobásu, paradajku, strúhaný syr, pretlačený cesnak, bylinky a dochutíme soľou a korením.

Zmes nanesieme na pripravené pečivo a to preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 5-7 minút. Potom rúru vypneme, ale rúru neotvárame a plech so sendvičmi necháme vo vnútri ešte 3-4 minút.

Vyberieme a môžeme podávať.

Francúzsky horúci toast

Fotopostup: Francúzsky toast s paradajkami a syrom

Hľadáte tip na skvelé raňajky? Pripravte si lahodný pokrm, ktorý vás svojou vábivou chuťou prenesie až do ďalekého francúzska.

Potrebujeme (na 1 porciu):

3 plátky chleba (prípadne bagety)

1 vajce

2 lyžice mlieka

½ paradajky

3 lyžice nastrúhaného syra

Čerstvý kôpor

Soľ

Olej

Postup:

Vajíčko rozšľaháme s mliekom, pridáme nasekaný kôpor a ochutíme soľou a korením.

Chlieb obalíme vo vaječnej zmesi a preložíme na panvicu, na ktorej sme zohriali olej.

Chlieb vypražíme z oboch strán. Keď je chlieb hotový, zložíme ho z panvice.

Na každý kúsok uložíme plátok paradajky a na vrch nasypeme syr.

Môžeme dochutiť soľou a korením. Takto pripravené toasty preložíme do vyhriatej rúry a keď sa syr rozpustí, naše skvelé francúzske raňajky sú na hotové!

Zapečené toasty „Harmonika“

Slaný koláč zo staršieho chlebíka

Večera, ktorú pripravíte za pár minút a je skvelou príležitosťou ako spotrebovať starší chlebík.

Potrebujeme:

10 krajcov chlebíka

10 plátkov šunky (príp. jemnej salámy)

10 plátkov čerstvej paradajky

10 plátkov cibule

2-3 vajcia

100 g strúhaného syra

Štipku soli

Postup:

Je to skutočne veľmi jednoduché. Jednu stranu každého krajca chleba natrieme maslom. Pripravíme si menšiu formu na pečenie (ideálne podlhovastú), ktorú vystelieme papierom na pečenie.

Do formy ukladáme striedavo krajec chlebíka, šunku, paradajku a cibuľu, až kým neminieme všetky ingrediencie. Môžeme pridať aj kúsky slaninky, alebo klobásy.

Vajcia rozšľaháme, pridáme soľ  a chlebík touto zmesou polejeme. Nakoniec na vrch navrstvíme syr.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov na najnižšej priečke v rúre 15-20 minút.

Horúce sendviče v zhone

ZoiPXpGLeEI

Skvelé, keď jednoducho nič nestíhate a rodina už netrpezlivo čaká na dobrú večeru.

Potrebujeme:

3 ks tenkých párkov alebo klobásy nakrájaných na kolieska

1 paradajku nakrájanú na kolieksa

2 strúčiky cesnaku

1 lyžicu majonézy

3 lyžice kečupu

10 plátkov chleba

100 g strúhaného syra

Soľ, korenie a zelené bylinky podľa chuti

Postup:

Pretlačený cesnak zmiešame s majonézou a kečupom. Do tejto zmesi pridáme nakrájané klobásy, nakrájanú paradajku, bylinka a dochutíme soľou a korením.Zmes navrstvíme na každý kúsok chleba a nakoniec posypeme syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 15 minút.

Horúce sendviče s vajíčkom

QeJOtIK7-Nw

Potrebujeme:

1 vajce uvarení na tvrdo

1 lyžicu kyslej smotany

1 lyžičku paradajkového pretlaku

1 párok nakrájaný nadrobno

100 g strúhaného syra

Chlieb alebo bagetky prekrojené na polovice

Postup:

Vajce nastrúhame a zmiešame so smotanou a pretlakom. Pridáme aj nakrájanú klobásu, syr a túto zmes navrstvíme na chlieb. Podľa chuti môžeme pridať soľ a korenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút.

Najlepšie recepty na dnes