Tento koláč sa podľa portálu jemchyjinka nazýva neviditeľným preto, pretože cesta je v tomto koláči len toľko, aby tenké plátky jabĺk držali pohromade. Je nesmierne šťavnatý a osviežujúci a najzložitejšie na príprave je nakrájať jablká.
Potrebujeme:
mlieko – 100 ml
múka hladká – 75 g
cukor kr. – 50 g
jablká – 6 ks
kôra z 1 citróna
šťava z 1 citróna
prášok do pečiva – 1 lyžička
vajcia – 2 ks
Postup:
Jablká ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame ich na plátky. Následne polejeme citrónovou šťavou.
V miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Pridáme aj preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
Teraz cesto zmiešame s jablkami.
Formu s priemerom 22 cm vyložíme papierom (okraje môžeme potrieť maslom).
Do formy navrstvíme cesto – môžeme trochu potriasť, aby zmes „sadla“.
Dáme piecť na 180 stupňov po dobu asi 40 minút (treba sledovať).