Neviditeľný jablkový koláč: Úžasne šťavnatý jablkáč za 30 minút – lepší som snáď ešte nejedla!

348

Tento koláč sa podľa portálu jemchyjinka nazýva neviditeľným preto, pretože cesta je v tomto koláči len toľko, aby tenké plátky jabĺk držali pohromade. Je nesmierne šťavnatý a osviežujúci a najzložitejšie na príprave je nakrájať jablká.

Potrebujeme:

mlieko – 100 ml

múka hladká – 75 g

cukor kr. – 50 g

jablká – 6 ks

kôra z 1 citróna

šťava z 1 citróna

prášok do pečiva – 1 lyžička

vajcia – 2 ks

Postup:

Jablká ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame ich na plátky. Následne polejeme citrónovou šťavou.

V miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Pridáme aj preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.

Teraz cesto zmiešame s jablkami.

Formu s priemerom 22 cm vyložíme papierom (okraje môžeme potrieť maslom).

Do formy navrstvíme cesto – môžeme trochu potriasť, aby zmes „sadla“.

Dáme piecť na 180 stupňov po dobu asi 40 minút (treba sledovať).

 

Témy:


Pridajte svoj komentár