plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nevarte zemiaky, kým neuvidíte tento RECEPT: Zaručene najchutnejšie zemiaky s cesnakom, aké ste kedy jedli!

Tieto zemiaky sú naozaj vynikajúce. Dokonale chrumkavé a vo vnútri mäkučké, navyše sú aj perfektne ochutené, za čo môže vynikajúca marináda. Určite ochutnajte, prípravu zvládnete jednoducho podľa receptu z youtube. 

Tieto zemiaky sú naozaj vynikajúce.

Dokonale chrumkavé a vo vnútri mäkučké, navyše sú aj perfektne ochutené, za čo môže vynikajúca marináda.

Určite ochutnajte, prípravu zvládnete jednoducho podľa receptu z youtube.

 

 

 

 

Postup:

1 kg zemiakov (asi 10 zemiakov)

1 čajová lyžička sladkej papriky

1 čajová lyžička soli (na varenie zemiakov)

1 čajová lyžička soli (na pečenie zemiakov)

1 strúčik pretlačeného cesnaku

1 plytká čajová lyžička čierneho korenia (podľa chuti)

1/2 čajovej lyžičky oregana (podľa chuti)

Olivový olej

Postup:

Zemiaky nešúpeme, len ich dôkladne umyjeme a nakrájame na mesiačiky.

 

 

 

Do vody pridáme lyžičku soli.

Keď voda zovrie, pridáme zemiaky a varíme len 4-7 minút.

Zlejeme vodu a pripravíme si marinádu v samostatnej miske.

 

 

 

 

Cesnak nakrájame nadrobno.

Pridáme olej, papriku, soľ a oregano.

Dôkladne premiešame.

 

 

 

 

Teraz zemiaky dôkladne premiešame s marinádou.

Pripravíme si plech, ktorý potrieme olejom.

 

 

 

Navrstvíme zemiaky aj s marinádou – zemiaky musia byť v jednej vrstve.

 

 

 

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video:

 

 

Najlepšie recepty na dnes