plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prestaňte VARIŤ červenú repu! Šéfkuchár ukázal, ako sa pripravuje v reštauráciách (oveľa ľahšia a chutnejšia)!

Mnohokrát som narazil na články s alternatívnymi metódami varenia repy. V týchto publikáciách autori pečú cviklu vo fólii. A takmer všetko robia rovnako, až na jeden veľmi dôležitý detail.

Chcem vám práve o ňom povedať a zdieľať s vami postup z portálu napadovy.blog.

Cvikla sa takto pripravuje v reštauráciách. A toto je naozaj najlepší spôsob, ako ju pripraviť

 

Cvikla je skutočne fantastický produkt.

Napriek tomu, že je dostupná, dá sa z nej pripraviť skutočne luxusné jedlo.

Ale na tento účel musí byť cvikla správne uvarená.

Spôsob, ktorý vám teraz predstavíme je ideálny do šalátov, na predjedlo, alebo iné druhy občerstvenia, v ktorých je repa použitá nakrájaná na väčšie kúsky.

Ako postupovať?

 

Takže. Na varenie potrebujeme cviklu.

Dôkladne ju vydrhneme hubkou.

Lepšie je použiť repu rovnakej veľkosti.

Vezmite kúsok fólie a do stredu nalejte olivový olej.

Pridajte soľ a cukor.

Na to uložíme cviklu a opäť ju polejeme olivovým olejom, pridáme soľ a cukor.

 

Základom tejto kulinárskej teórie je fakt, že soľ a cukor možno nazvať prírodnými zvýrazňovačmi chuti. 

Varenie repy týmto spôsobom zvýrazňuje jej chuť a ak zoberieme do úvahy aj to, že ju nevaríme v hrnci (to znamená, že chuť sa nejde do vody), potom repa nielenže nestratí svoju chuť, ale naopak, dokonca ju posilní.

Olej pomáha vstrebávať soľ a cukor do repy a verte mi, že vďaka tomuto je cvikla skutočne chutnejšia.

 

Zabalíme do fólie a vložíme do rúry na 180 – 200 stupňov.

Po hodine môžete repu popichať špajľou.

Ak to ide ľahko, potom ste hotoví.

Ak nie, potom sa repa ešte musí piecť ďalej.

 

Venujte pozornosť fotografii. Fólia je suchá, čo znamená, že vo vnútri repy zostali všetky príchute a šťava.

Je veľmi ľahké očistiť takto pripravenú repu. mierne ju nechajte vychladnúť a pokožka sa sama odlupuje.

Ale neodporúčam vám, aby ste ju čistili pod studenou vodou.

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes