Myslím, že je to najrýchlejší dezert, aký môžete pripraviť. Je super krémový a chutný a môžete ho pripraviť aj pre vašu rodinu. Ideálna príležitosť je napríklad nedeľná kávička s rodinou.
A pýtate sa, čo je najlepšie? Na jeho prípravu nemusíte použiť rúru ani sporák.
Ak si chcete prípravu koláčika ešte zjednodušiť, môžete vynechať polevu a nahradiť ju strúhanou čokoládou, kakaom alebo strúhaným kokosom.
Potrebujeme:
600 ml mlieka
220 g krému na šľahačku
450 g maslových sušienok
2 balíky pudingu bez varenia Creme Olé
Na polevu:
200 g práškového cukru
3 lyžice teplého mlieka
3 lyžice masla
3 lyžice kakaa
Prípadne môžete dezert len posypať kakaom
Voliteľné: uvarená káva, rum
Postup:
Začnite prípravou vanilkového krému.
Pudingové prášky vyšľaháme s mliekom, kým nám nevznikne hladký jednotný puding.
V inej miske si vyšľaháme smotanu a následne vmiešame k vanilkovému pudingu.
Podľa chuti môžete pridať práškový cukor, každý sladí inak, takže cukor pridávajte podľa vašich preferencií.
Na polevu zmiešame teplé mlieko, rozpustené maslo, preosiate kakao a práškový cukor na hladkú zmes.
Začíname vrstviť:
Na misu uložíme prvú vrstvu sušienok, na sušienky pridáme polovicu krému a uhladíme.
Pokračujeme druhou vrstvou krému a zvyšnými sušienkami.
Ak chcete, môžete sušienky pokvapkať vychladnutou uvarenou kávou s kvapkou rumu.
Poslednou vrstvou je kakaová poleva, ak máte svoj obľúbený recept na polevu, neváhajte použiť inú.
Pred podávaním necháme dostatočne vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)