Pripravte si doma fantastickú mandarínkovú tortu, ktorej príprava vám nezaberie veľa času.
Vynikajúce spojenie lahodného krému a sladkých mandarínok.
Vynikajúci recept na neodolateľnú krémovú tortu z youtube kanála Bestes Essen hier.
Potrebujeme:
6 g + 15 g želatíny
30 g + 80 g vody
150 g sušienok
40 g masla
8-10 mandarínok
300 g ricotty alebo jemného tvarohu
100 g práškového cukru
200 g smotany na šľahanie
40 g práškového cukru
Postup:
Do dvoch malých misiek pridáme želatínu, zalejeme vodou, premiešame a necháme napučať.
Do hlbokej misky nalámeme sušienky a rozdrvíme na prášok.
Nalejeme roztopené maslo a dobre premiešame.
Sušienkové cesto nasypeme do tortovej formy vystlanej fóliou a lyžicou pritlačíme.
Formu vložíme do chladničky.
Mandarínky nakrájame na polmesiace.
Poukladáme ich po stranách formy.
Do misky pridáme ricottu, práškový cukor, zamiešame a mixérom vyšľaháme.
Potom pridáme smotanu a vyšľaháme riedky krém.
Zahrejeme napučanú želatínu (15 g) a počas šľahania ju nalejeme do misky.
Krém nalejeme do formy, zarovnáme.
Vložíme na 40 minút do chladničky.
V nádobe tyčovým mixérom rozšľaháme mandarínky.
Šťavu cez sitko precedíme do hrnca.
Pridáme práškový cukor.
Premiešame a varíme 1 minútu.
Potom pridáme napučanú želatínu (8 g) a dobre vymiešame.
Mandarínkovú šťavu nalejeme do formy na krém.
Dezert vložíme do chladničky na cca 40 minút.
Po vybratí z chladničky odstránime formu a fóliu a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: