NEUVERITEĽNÉ – pri tejto metóde je chlieb upečený za 6 minút: Rýchly a chutný recept!

Jednoduchý pita chlieb, ktorý môžete použiť napríklad na kebab, prípadne konzumovať plnený alebo suchý.

Dá sa pripraviť množstvo spôsobmi, my vám ponúkame základný recept.

 

 

Jednoduchý recept na mäkký nadýchaný chlieb z youtube kanála Peri’nin sihirli Mutfağı.

...

Potrebujeme:

1 pohár mlieka (200 ml)

1 pohár vody (200 ml)

1 čajový pohár jogurtu (125 ml)

2 PL rastlinného oleja

1/2 balenia čerstvého droždia (21 g)

1 PL kryštálového cukru

1 ČL soli

5,5 pohára hladkej múky ( 550-600  g)

Postup:

Do misky pridáme teplú vodu.

Ďalej pridáme teplé mlieko a jogurt.

 

 

Do zmesi nalejeme olej.

Pridáme cukor a nadrobíme droždie.

 

 

Metličkou miešame, kým sa droždie nerozpustí.

Na dvakrát nasypeme múku, soľ a premiešame.

 

 

Rukou vymiesime mäkké a mierne lepivé cesto.

Misku prekryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť.

 

 

Cesto posypeme múkou, vytlačíme vzduch a preložíme na pomúčený stôl.

Mierne ho vymiesime do tvaru gule, rozdelíme na 10 častí a ušúľame guľky.

 

 

Cesto posypeme múkou a valčekom rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm.

Rozvaľkáme cesto prekryjeme a necháme 10 minút odstáť.

 

 

Podnos posypeme kukuričnou múkou, po jednom naň naberieme vyvaľkané cesto.

Plech otočíme hore dnom a rúru zohrejeme na 250 °C.

 

 

Na plech po jednom ukladáme cesto, ktoré sa týmto spôsobom upečie s rovnakou hrúbkou na vrchnej a spodnej strane.

Chleby pečieme 5-7 minút a plochou varechou ich vyberieme.

 

 

Nadýchané chleby môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/xXhGHW6OclQ

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash