Neuveriteľne lahodný banánový dezert – topí sa v ústach: Jednoduchý a rýchly koláčik bez pečenia!

Lahodný nepečený dezert s banánmi a jogurtom, ktorý okamžite zmizne zo stola.

U nás sa teší nekonečnej obľube, deti mi za neho bozkávajú ruky.

 

Nenáročný recept z youtube kanála Sprint Cooking na jednoduchý banánový dezert.

Potrebujeme:

1 kg banánov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g maslových sušienok

510 g uvareného kondenzovaného mlieka (alebo karamelové Salko)

600 ml šľahačkovej smotany (30%)

400 g gréckeho jogurtu

6 PL práškového cukru

22 g želatíny

25 ml citrónovej šťavy

1 ČL vanilkovej esencie

Na ozdobenie:

mliečnu čokoládu

Postup:

Začneme prípravou želatíny: do pohára pridáme želatínu, zalejeme horúcou vodou.

Dôkladne premiešame a necháme napučať.

Na dno formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie poukladáme sušienky.

 

 

Nanesieme vrstvu kondenzovaného mlieka, prekryjeme ďalšou vrstvou sušienok a rukou ich pritlačíme.

Ošúpané banány prekrojíme na polovicu, potom pozdĺž a v miske ich polejeme citrónovou šťavou.

 

 

Do nádoby nalejeme smotanu, pridáme cukor a mixérom vyšľaháme do tuha.

Do šľahačky pridáme v dvoch dávkach jogurt, vanilkovú esenciu a mixérom premiešame.

 

 

Do krému postupne za šľahania nalievame vychladnutú roztopenú želatínu.

Polovicu vyšľahaného krému nanesieme na sušienky vo forme.

 

 

Na krém naukladáme vedľa seba nakrájané banány, nanesieme zvyšok krému a vložíme do chladničky.

Do pohára pridáme želatínu, zalejeme ju trochou vriacej vody, premiešame a necháme vychladnúť.

 

 

V nádobe vyšľaháme smotanu na krém, pridáme zvyšné kondenzované mlieko a za šľahania pridávame vychladnutú želatínu.

Vychladnutý dezert zalejeme polevou a formu vložíme na noc do chladničky.

 

 

Vrch posypeme strúhanou čokoládou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/jDtFWqGEX2w

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash