plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neuveriteľne jednoduchá piškótová torta s tvarohovým krémom: 15-minútová príprava!

Pochúťka, ktorej sa nemôžeme nabažiť. Je výborná a aj keď nemáte čas na zložité dezerty, túto pochúťku si určite nenechajte ujsť. Je výborná!

Pochúťka, ktorej sa nemôžeme nabažiť. Je výborná a aj keď nemáte čas na zložité dezerty, túto pochúťku si určite nenechajte ujsť. Je výborná!

Potrebujeme

250 g jemného tvarohu

375 ml mlieka

2 lyžice cukru

15 g želatíny v prášku

1 bal. detských piškót

70 g marhuľového džemu

2 zavárané broskyne nakrájané na kúsky

2 lyžičky

Rum podľa chuti

150 g čokolády

200 ml smotany na šľahanie a stužovač

Čerešne na ozdobu

Postup:

Želatínu namočíme do studeného mlieka a následne rozpustíme zahrievaním na plameni spolu s 2 lyžicami cukru. Rozpustenú želatínu necháme chvíľu vychladnúť a potom zmeriavame s tvarohom.

Na dno tortovej formy uložíme piškóty a pokvapkáme ich trochou rumu. Na piškóty navrstvíme ½ mliečneho krému. Na krém uložíme piškóty, ktoré zlepíme pomocou džemu. Piškóty opäť pofŕkame rumom. Medzi piškóty uložíme kúsky broskýň – zvyšok si odložíme na ozdobu.

Do zvyšného krému vmiešame kakao a navrstvíme na piškóty. Nakoniec na vrch torty navrstvíme ušľahanú šľahačku so stužovačom.

Pred podávaním tortu dozdobíme pomocou zvyšných broskýň, čerešní, šľahačky a čokoládových hobliniek.

Najlepšie recepty na dnes