Pochúťka, ktorej sa nemôžeme nabažiť. Je výborná a aj keď nemáte čas na zložité dezerty, túto pochúťku si určite nenechajte ujsť. Je výborná!
Potrebujeme
250 g jemného tvarohu
375 ml mlieka
2 lyžice cukru
15 g želatíny v prášku
1 bal. detských piškót
70 g marhuľového džemu
2 zavárané broskyne nakrájané na kúsky
2 lyžičky
Rum podľa chuti
150 g čokolády
200 ml smotany na šľahanie a stužovač
Čerešne na ozdobu
Postup:
Želatínu namočíme do studeného mlieka a následne rozpustíme zahrievaním na plameni spolu s 2 lyžicami cukru. Rozpustenú želatínu necháme chvíľu vychladnúť a potom zmeriavame s tvarohom.
Na dno tortovej formy uložíme piškóty a pokvapkáme ich trochou rumu. Na piškóty navrstvíme ½ mliečneho krému. Na krém uložíme piškóty, ktoré zlepíme pomocou džemu. Piškóty opäť pofŕkame rumom. Medzi piškóty uložíme kúsky broskýň – zvyšok si odložíme na ozdobu.
Do zvyšného krému vmiešame kakao a navrstvíme na piškóty. Nakoniec na vrch torty navrstvíme ušľahanú šľahačku so stužovačom.
Pred podávaním tortu dozdobíme pomocou zvyšných broskýň, čerešní, šľahačky a čokoládových hobliniek.