Neuveriteľne dobrý domáci chlieb: Je tak dobrý, že už iný jesť ani nebudete!

7619

Niet nad čerstvý chlebík a tento podľa receptu z youtube si určite zamilujete. Je fantastický a jeho príprava je veľmi jednoduchá.

Potrebujeme:

10 g čerstvého droždia

250 ml teplej vody

10 g cukru

7 g soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

320 g chlebovej múky (množstvo múky sa môže líšiť)

Postup:

Do misy si rozdrvíme droždie, nalejeme teplú vodu a nasypeme cukor. Pridáme soľ, nasypeme múku a vypracujeme cesto.

Necháme ho 1 hodinu kysnúť.

Po hodine si pomúčime pracovnú dosku a preložíme na ňu cesto.

Cesto si rozdelíme na 4 časti, z každého kúska si vyformujeme placku a potom zrolujeme.

Uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie, prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme nakysnúť.

Bochníky navrchu narežeme jedným rezom.

Potrieme vodou a posypeme preosiatou múkou.

Pečieme pri 200 °C asi 40 – 45 minút.

Prajeme dobrú chuť! 

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár