plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neuveriteľne chutný a jednoduchý medový koláč: Tento dezert budete zbožňovať!

Keď vyskúšate tento koláčik, bude sa vám o ňom aj snívať! Dokonalý k čaju, úplne sa rozplýva na jazyku. Je taký výborný, že sa o tento chutný zážitok budete chcieť podeliť. Zavolajte pár priateľov, uvarte si dobrý čaj a vychutnajte si ho spolu :)

Keď vyskúšate tento koláčik, bude sa vám o ňom aj snívať! Dokonalý k čaju, úplne sa rozplýva na jazyku. Je taký výborný, že sa o tento chutný zážitok budete chcieť podeliť. Zavolajte pár priateľov, uvarte si dobrý čaj a vychutnajte si ho spolu :)

Potrebujeme:

Cesto

2 vajcia

2 PL medu (kopcovité)

250 g cukru

500 až 550 g múky

50 g masla

1 PL jedlej sódy

Plnka

500 ml mlieka

2 vajcia

2 PL hladkej múky

150 – 200 g cukru

100 g masla

1 balenie vanilkového cukru

Postup:

1. Ako prvé si v hrnci zmiešajte vajcia, cukor, maslo a tekutý med.

торт пчелка рецепт

2. Dajte hrniec na sporák a na miernom ohni za stáleho miešania povarte, kým sa cukor nerozpustí.

торт пчелка рецепт

3. Keď sa cukor rozpustí, pridajte sódu. Hmota začne peniť a zväčší dvojnásobne svoj objem. Dôkladne premiešajte ďalších 30 sekúnd a potom odstavte zo sporáka.

4. Preosejte si múku. Počkajte, kým vychladne hmota s cukrom, zmiešajte s múkou a začnite hnietiť rukami. Cesto vypracujte do hladka ešte kým je hmota mierne teplá.

медовик пчелка

5. Cesto rozdeľte na osem rovnakých gúľ, zakryte potravinárskou fóliou a odložte do chladničky.

медовик торт

6. Medzitým si pripravte krém.

7. V druhom hrnci si zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a vajcia. Všetko vyšľahajte metličkou tak, aby vznikla homogénna zmes. Pridajte mlieko a vyšľahajte do hladka.

8. Varte za stáleho miešania, aby sa nevytvorili hrudky. Keď krém zhustne, odstavte ho zo sporáka.

медовик рецепт

9. Kým je hmota ešte horúca, vložte do nej zmäknuté maslo a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Krém zakryte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

как приготовить медовик

10.  Z chladničky vyberte jednu guľu cesta, položte ju na papier na pečenie a rozvaľkajte tenký plát. Takto na papieri na pečenie preložte plát na plech. Pečte vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 3-4 minúty do zlatohneda.

простой медовик

11. Ihneď po upečení si orežte plát do požadovaného tvaru. V tomto prípade to bol kruh s priemerom 22 cm. Zvyšky upečeného plátu rozdrvte v mixéri a neskôr nimi posypete koláč zvrchu, aj po bokoch.

12. Keď máte všetky pláty upečené, orezané a vychladnuté, začnite vrstviť. Na každý plát natrite krém a na to položte ďalší plát. Natrite aj posledný plát a tiež boky. Nakoniec hojne posypte rozdrvenými zvyškami.

медовик с кремом

13. Medový koláč vložte na niekoľko hodín do chladničky. Po vybratí bude koláč krásne mäkký, jemný a bude sa rozplývať na jazyku. Dobrú chuť!

мягкий и пышный медовик

Zdroj: takprosto.cc

Najlepšie recepty na dnes