plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neuveriteľne chutné jedlo zo zemiakov: Odkedy som ho prvýkrát navarila, musí byť pravidelne na stole!

Zemiaky sú skvelou prílohou, ale ešte lepším hlavným jedlom. Ak máte dobrý recept, naje sa celá rodina a nepotrebujete ani mäso. Vyskúšajte tento chutný recept z youtube a budete ho milovať!

Potrebujeme:

5 zemiakov

3 PL masla

1 cibuľu

170 g šunky

250 g bieleho jogurtu

2 PL dijonskej horčice

170 g syra ementál

1 ČL soli

1/2 ČL čierneho mletého korenia

1/4 ČL kajenského korenia

6 vajec

Postup:

Zemiaky vložíme do hrnca s vodou a varíme asi 25 – 30 minút.

Necháme úplne vychladnúť.

Cibuľu si nakrájame nadrobno a orestujeme asi 5 minút na masle, ktoré si dáme rozpustiť na horúcej panvici.

Šunku si nakrájame na malé kocky a pridáme k osmaženej cibuľke.

Za stáleho miešania opečieme asi 2 minúty. 

Zemiaky si po vychladnutí ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Šunku a cibuľu pridáme k nastrúhaným zemiakom. 

Nakoniec pridáme ešte nahrubo nastrúhaný syr, jogurt a horčicu. 

Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Pekáč si vymastíme a navrstvíme pripravenú zemiakovú zmes.

Vrch uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 200 °C na 20 minút. 

Po uplynutí doby pečenia pekáč vyberieme a druhou stranou varechy urobíme rovnomerne od seba 6 jamiek.

Do každej z nich rozklepneme 1 vajce. 

Vrátime do rúry a pečieme ďalších 10 – 12 minút. Vyberieme, posypeme nasekanou vňaťkou a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes