Neuveriteľne chutné fašírky z rúry: Rýchle a jednoduché jedlo!

Jednoduchá a mimoriadne chutná večera zo zapekaného mletého mäsa a lahodného šalátu.

Skvelý nápad ako skúsiť inak využiť mleté mäso.

 

 

Originálny recept na zapekané mäso so syrom a vajcom z youtube kanála Lecker schnell.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 zemiaky

400 g mletého mäsa

1 vajce

1 cibuľu

1 strúčik cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

80 g syra

4 vajcia

Na šalát:

1/2 ľadového šalátu

1 uhorku

1 paradajku

1/2 papriky

hrsť olív

soľ

oregano

3 PL olivového oleja

1//2 ČL francúzskej horčice

citrónovú šťavu

jarnú cibuľku

Postup:

Na začiatku nahrubo nastrúhame ošúpané zemiaky a vložíme ich do misky.

Misku naplníme vodou a zemiaky dobre opláchneme.

 

 

Potom do misky pridáme mleté mäso, vajce a nastrúhanú cibuľu.

Pretlačíme cesnak, pridáme soľ, čierne korenie a špachtľou premiešame.

 

 

Misku prekryjeme potravinovou fóliou a necháme 30 minút odstáť.

Mäsovú hmotu rozdelíme na 4 rovnaké časti a vytvarujeme väčšie fašírky (viď video).

 

 

Fašírky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a urobíme v nich jamku.

Plech vložíme do rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do čistej misky pridáme na kocky nakrájaný šalát, uhorku, rajčinu a papriku.

Na upečené mäso naukladáme nastrúhaný syr, vajce, posolíme a dáme piecť na ďalších 15 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do šalátu v miske ešte pridáme nakrájané olivy, soľ, oregano, olej a horčicu.

Šalát pokvapkáme citrónovou šťavou a všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Lahodné mäso podávame horúce posypané cibuľkou spolu so sviežim šalátom.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay