Neuveriteľne chutná Stracciatella torta: Za takýto dezert by ste si v cukrárni poriadne priplatili!

Dezert ako z cukrárne dokáže pripraviť každý. Stačí, ak sa budete držať receptu a pre svojich drahých vykúzlite tú najlepšiu tortu so stracciatella krémom.  Staracciatella dezerty patria medzi tie najobľúbenejšie a v každej cukrárni by ste za ne nechali pekných pár eur. Takto si celú tortu pripravíte sami a omnoho lacnejšie!

Dezert ako z cukrárne dokáže pripraviť každý. Stačí, ak sa budete držať receptu a pre svojich drahých vykúzlite tú najlepšiu tortu so stracciatella krémom.  Staracciatella dezerty patria medzi tie najobľúbenejšie a v každej cukrárni by ste za ne nechali pekných pár eur. Takto si celú tortu pripravíte sami a omnoho lacnejšie!

Potrebujeme:

Cesto:

8 bielkov

8 lyžíc práškového cukru

8 lyžíc polohrubej múky

½ bal. prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Náplň:

8 žĺtkov

500 ml mlieka

500 ml smotany na šľahanie

100 g práškového cukru

100 g nastrúhanej čokolády – na hrubo

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto. V miske si  ušľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh a postupne, za stáleho miešania pridávame múku s práškom do pečiva. Navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie (vystlanej papierom, alebo vymastenej a vysypanej múkou). Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.

Pripravíme si plnku. Želatínu si pripravíme podľa návodu. 500 ml mlieka si dáme variť na oheň – teplé mlieko odstavíme. Žĺtky s cukrom ušľaháme a tenkým prúdom do zmesi vmiešame teplé mlieko. Premiešame a dáme na plameň. Keď je hmota horúca, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a miešaním ju v horúcej zmesi rozpustíme – nevaríme. Hmotu necháme vychladnúť.

Smotanu na šľahanie si ušľaháme do tuhej šľahačky a opatrne ju vmiešame do vychladnutej žĺtkovej hmoty. Nastrúhanú horkú čokoládu pridáme do plnky. Premiešame a takto pripravenú plnku si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do chladničky na minimálne 5 hodín (najlepšie na celú noc) a následne môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika