Dezert ako z cukrárne dokáže pripraviť každý. Stačí, ak sa budete držať receptu a pre svojich drahých vykúzlite tú najlepšiu tortu so stracciatella krémom. Staracciatella dezerty patria medzi tie najobľúbenejšie a v každej cukrárni by ste za ne nechali pekných pár eur. Takto si celú tortu pripravíte sami a omnoho lacnejšie!
Potrebujeme:
Cesto:
8 bielkov
8 lyžíc práškového cukru
8 lyžíc polohrubej múky
½ bal. prášku do pečiva
Náplň:
8 žĺtkov
500 ml mlieka
500 ml smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
100 g nastrúhanej čokolády – na hrubo
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. V miske si ušľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh a postupne, za stáleho miešania pridávame múku s práškom do pečiva. Navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie (vystlanej papierom, alebo vymastenej a vysypanej múkou). Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.
Pripravíme si plnku. Želatínu si pripravíme podľa návodu. 500 ml mlieka si dáme variť na oheň – teplé mlieko odstavíme. Žĺtky s cukrom ušľaháme a tenkým prúdom do zmesi vmiešame teplé mlieko. Premiešame a dáme na plameň. Keď je hmota horúca, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a miešaním ju v horúcej zmesi rozpustíme – nevaríme. Hmotu necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie si ušľaháme do tuhej šľahačky a opatrne ju vmiešame do vychladnutej žĺtkovej hmoty. Nastrúhanú horkú čokoládu pridáme do plnky. Premiešame a takto pripravenú plnku si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do chladničky na minimálne 5 hodín (najlepšie na celú noc) a následne môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika