plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neuveriteľne chutná a rýchla zemiakovo-kapustová zapekačka: Vynikajúci obed z jednej misy!

Najlepšie recepty sú tie, ktoré sú chutné a pripravíte ich takmer bez námahy. Toto je jeden z nich a ak ste milovníkom kapusty, určite ho oceníte. Táto zapekaná mňamka z kyslej kapusty by mala mať určite čestné miesto medzi vašimi obľúbenými receptami.

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov

400 g mletého mäsa

1 cibuľa

150 g čerstvej kapusty (môžete použiť aj kyslú)

1 ČL soli

čierne mleté korenie podľa chuti

60 – 100 g masla (môžete nahradiť aj masťou)

Postup:

Zemiaky si očistíme, asi 4 väčšie si odložíme bokom a ostatné nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu si nakrájame nadrobno a kapustu na tenké slíže. Do väčšej misy si dáme pokrájané zemiaky, kapustu a mleté mäso. Osolíme, okoreníme a dobre zamiešame.

Zapekaciu formu si vymastíme a zvyšné zemiaky postrúhame na strúhadle. Potom ich rovnomerne navrstvíme na dno misy a popritláčame, aby vznikol kompaktný základ. Osolíme.

Na to navrstvíme hmotu zo zemiakov, kapusty a mäsa. Navrch poukladáme nakrájané maslo a prikryjeme ďalšou vrstvou strúhaných zemiakov.

Popritláčame, uhladíme a poukladáme opäť plátky masla.  Pečieme do zlatista asi 20 minút vo vyhratej rúre pri 200 stupňoch. Hotovú zapekačku nakrájame a podávame. Dobrú chuť!

 

Najlepšie recepty na dnes