plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neuveriteľne chrumkavý zemiakový recept len z dvoch ingrediencií: Len zemiaky a múka, vyskúšajte!

Úžasná chrumkavá zemiaková pochúťka, na ktorej prípravu vám skutočne stačia len dve ingrediencie.

Počas prázdnin na vidieku nám tieto dukáty pripravovala naša stará mama.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na zemiakovú pochúťku z youtube kanála Essen Rezepte für Alle.

Potrebujeme:

3 zemiaky

2 PL hladkej múky

Postup:

 

 

Zemiaky vložíme do hrnca.

Zalejeme vodou, prekryjeme pokrievkou a varíme, kým nie sú hotové.

 

 

Uvarené zemiaky ošúpeme.

Vložíme ich do misky, nakrájame, osolíme a roztlačíme.

 

 

Pridáme múku a dobre premiešame.

Zemiakové cesto, preložíme na pomúčenú podložku.

 

 

Rukami ušúľame.

Rozdelíme na 6 častí.

 

 

Časť zemiakového cesta rozvaľkáme.

A rozdelíme na 8 častí.

Z cesta ušúľame guľku.

Pomocou ručného odšťavovača vytvarujeme pekný tvar (viď video).

 

 

V panvici rozpálime oheň.

Dukáty vyprážame na rozpálenom ohni z oboch strán do zlatista.

 

 

Hotové dukáty poukladáme na tanier vystlaný papierom na pečenie.

Chrumkavú lahôdku môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes