Netreba variť, netreba piecť: Štvorposchodová nebeská torta!

Luxusný dezert celkom na studeno. Je výborná a na jej prípravu netreba zapínať rúru a dokonca ani sporák. Je to fantastická pochúťka, u nás doma jej nehovoríme inak ako „Nebeská torta“!

Luxusný dezert celkom na studeno. Je výborná a na jej prípravu netreba zapínať rúru a dokonca ani sporák. Je to fantastická pochúťka, u nás doma jej nehovoríme inak ako „Nebeská torta“!

Potrebujeme:

250 g rozdrvených sušienok

50 g roztopeného masla

500 ml mlieka +trochu mlieka na zjemnenie základu

5 lyžíc práškového cukru

2 bal. vanilkového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

400 ml smotany na šľahanie

250 g tvarohu

2 bal. vanilkového pudingu bez varenia

250 g gaštanového pyré, alebo strúhanej čokolády

Postup:

Pripravíme si formu na pečenie (25 cm), ktorej dno vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie. Drvené sušienky zmiešame s maslom, 2 lyžicami práškového cukru a trochou mlieka. Hmotu, ktorá nám takto vznikne vtlačíme na dno tortovej formy.

Tvaroh rozmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a 1 bal. vanilkového cukru. Primiešame aj 200 ml ušľahanej šľahačky.

Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding.

Zvyšnú šľahačku ušľaháme s 1 lyžicou práškového cukru.

Na sušienkovú hmotu navrstvíme tvarohovú zmes, potom vanilkový puding a nakoniec aj šľahačku.

Na vrch nastúhame gaštanové pyré alebo čokoládu, vložíme do chladničky na 2-3 hodiny a potom môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked