plny-hrniec_transparent_negativ.png

Netreba variť ani zavárať: Zmes do gulášov, omáčok aj na pizzu, ktorá vám vydrží celý rok!

Recept som našla na internete už asi 5 rokov dozadu a vyskúšala som, pretože je to veľmi jednoduché a potrebujete len 3 prísady. Navyše, nemusíte variť a ani sa obávať o trvanlivosť. Pokojne vám vydrží celý rok (teda ak sa neminie).

Recept som našla na internete už asi 5 rokov dozadu a vyskúšala som, pretože je to veľmi jednoduché a potrebujete len 3 prísady. Navyše, nemusíte variť a ani sa obávať o trvanlivosť. Pokojne vám vydrží celý rok (teda ak sa nezje).

Potrebujeme:

2 kg paradajok

300 g cesnaku

50 g soli

Postup:

Cesnak očistíme. Paradajky umyjeme, očistíme a pokrájame na štvrtinky. Obe prísady zomelieme v mlynčeku na mäso a plníme do sterilizovaných pohárov. Ja som si poháre ja viečka vyvarila, ale ak nemáte čas, dá sa sterilizovať aj v mikrovlnke. Poháre stačí uložiť na chladnejšie miesto v dome (ja skladujem v komore). Nemusíte sa obávať, že sa pokazia, cesnak a soľ sú skvelé konzervanty a vydržia pokojne 12 mesiacov. Ja mám dokonca aj staršie poháre a nič im nie je!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes