Pripravte si doma netradičný pokrm, ktorý je jemný a chutí vynikajúco.
Fantastický chlebík plnený mletým mäsom, ktorý sa nedá nemilovať.
Výnimočný recept na buchty plnené mäsom z youtube kanála Peri’nin sihirli Mutfağı.
Potrebujeme:
2 poháre mlieka (400 ml)
1 vajce
1 čajový pohár jogurtu (130 ml)
1 čajový pohár rastlinného oleja (130 ml)
1 PL kryštálového cukru
1 balenie sušeného droždia (10 g)
1 ČL soli
7,5 pohára hladkej múky (750 g)
Na plnku:
400 g mletého mäsa
2 cibule
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
Na potretie:
3 PL masla
1/2 čajového pohára rastlinného oleja (65 ml)
2 PL hladkej múky
1 žĺtok
Postup:
Do hlbokej misky nalejeme mlieko.
Pridáme jogurt.
Ďalej pridáme vajce.
Nasypeme droždie.
Nakoniec pridáme cukor.
Špachtľou dôkladne vymiešame.
Pridáme olej.
Do zmesi nasypeme múku.
Potom pridáme soľ a vymiešame.
Rukou vymiesime veľmi jemné cesto.
Cesto preložíme na pomúčený stôl a miesime, kým nie je hladké.
Potom cesto vložíme do misky, prikryjeme fóliou a necháme kysnúť 40 minút.
Do samostatnej misky pridáme mleté mäso.
Pridáme strúhanú cibuľu.
Potom nasypeme soľ, čierne korenie, mletú papriku a rukou vymiesime.
Zmes prekryjeme a vložíme na 20 minút do chladničky.
Po uplynutí doby vytlačíme vzduch z cesta.
Vytvarujeme guľu a pomocou pohára rozdelíme na 25 častí.
Z mäsovej plnky ušúľame 25 guliek.
Z cesta prstami vytvarujeme malú placku.
Do stredu vložíme plnku a cesto uzavrieme.
Ušúľame guľky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto postláčame rukou.
Plech prikryjeme fóliou na 15 minút.
Do rajnice na sporáku pridáme maslo.
Nalejeme olej.
Miešame, kým sa maslo nerozpustí.
Potom pridáme múku.
Počas miešania varíme jednu minútu.
Po vychladnutí pridáme žĺtok a vymiešame.
Zmes nalejeme na buchty a rozotrieme po celej ploche.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 50-60 minút pri teplote 180°C.
Po vychladnutí môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: